Τρεις νεκρές χελώνες μέσα σε ένα μήνα στη Λεμεσό – «Παράνομες ενέργειες και δράση από μεγάλες αναπτύξεις»

Έλα στο Google News

Επιστολή προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, απέστειλε η Πρόεδρος Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού, Έρμα Στυλιανίδη, αναφορικά με νεκρές χελώνες που εντοπίζονται στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην επιστολή η κα Στυλιανίδη, μέσα σε ένα μήνα εντοπίστηκαν τρεις νεκρές χελώνες στην Ακτή Ολυμπίων στη Λεμεσό, ενώ κάνει λόγο για παράνομες ενέργειες και δράση που επικρατεί στην περιοχή από τις μεγάλες αναπτύξεις.

Αυτούσια η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι στην Ακτή Ολυμπίων στη Λεμεσό, βρήκαμε και τη τρίτη νεκρή χελώνα μέσα σε ένα μήνα.

Παρόλο που επικοινωνήσαμε με επιστολές και τηλεφωνικώς με επιθεωρητές του Τμήματος Περιβάλλοντος όσο και με αναρτήσεις μας στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το θέμα αυτό η κατάσταση εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται, να γίνεται πιο σοβαρή και επικίνδυνη.

Προτού αποταθούμε σε Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Θάλασσας του Περιβάλλοντος και της Άγριας Ζωής της Φύσης, είναι παράκληση μας να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας να σας ενημερώσουμε για τις παράνομες ενέργειες και δράση που επικρατεί στη περιοχή από τις μεγάλες αναπτύξεις για να λάβετε τα μέτρα σας προκειμένου να διασυρθεί η Κύπρος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των Πολιτών του Κράτους μας.

Σκοπός μας είναι η επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, η προστασία του Περιβάλλοντος, η βιοποικιλότητα της θάλασσας, η ποιότητα ζωής των πολιτών και όχι ο διασυρμός της χώρας μας που είναι επίσης πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Ευελπιστούμε στη σύντομη και θετική σας ανταπόκριση και αναμένουμε απάντηση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Ερμούλα Στυλιανίδη

Πρόεδρος Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού « Ακτή Ολυμπίων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού « Ακτή Ολυμπίων», έκανε λόγο για παράνομες και ανεξέλεγκτες άδειες απόρριψης νερών στην περιοχή, από τις μεγάλες αναπτύξεις.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.