Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινή επιχείρηση στην Τζιενίν

Συνεχίζονται οι δολοφονίες Παλαιστινίων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, μετά την χθεσινοβραδινή συντονισμένη επιχείρηση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στην πόλη Τζιενίν.

Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινά πυρά στο κέντρο της Τζιενίν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, που εκτυλισσόταν ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση καταδίωξης και σύλληψης πυρήνων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Λάκκος των Λεόντων».

Όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, κατά την πρόσφατη επιχείρηση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθησαν συνολικά 15 Παλαιστίνιοι σε όλη την Δυτική Όχθη, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην διοργάνωση και εκτέλεση ενόπλων επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων.

Μετά το πέρας της ισραηλινής επιχείρησης, παλαιστινιακές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν χάρτες που φέρονται να είχαν παραπέσει από ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής επιχείρησης στην Τζιενίν.

Στους χάρτες αυτούς φέρονται να έχουν επισημανθεί συγκεκριμένα σπίτια Παλαιστινίων καταζητούμενων, που επρόκειτο να συλληφθούν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από το γραφείο τύπου του ισραηλινού στρατού ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εσωτερική διοικητική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι εν λόγω χάρτες είναι αυθεντικοί ή όχι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.