Τρεις πειθαρχικές κατηγορίες για τη Σάββια Ορφανίδου

Σχηματίστηκε κατηγορητήριο εναντίον του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της κατοχής κομματικού αξιώματος ενώ ήταν δημόσιος υπάλληλος, χωρίς άδεια

Τρεις κατηγορίες για ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων απαγγέλθηκαν προχθές ενώπιον της ΕΔΥ κατά της Σάβιας Ορφανίδου, για το θέμα της κατοχής κομματικού αξιώματος ενώ ήταν δημόσιος υπάλληλος, χωρίς άδεια. Το θέμα, είχε εγείρει στον Γενικό Εισαγγελέα πριν δύο περίπου χρόνια ο Γενικός Ελεγκτής.

Αρχικά διεξήχθη διοικητική έρευνα και αφού το θέμα εξετάστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, αποφασίστηκε όπως σχηματιστεί εναντίον της κατηγορητήριο το οποίο απέστειλε στην αρμόδια Αρχή που είναι το υπουργείο Οικονομικών, για πειθαρχική δίωξη και σύμφωνα με τις πληροφορίες το κατηγορητήριο αφορά τρεις πειθαρχικές κατηγορίες για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, οι δύο κατηγορίες αφορούν κατοχή από δημόσιο υπάλληλο κομματικού αξιώματος σε πολιτικό κόμμα χωρίς άδεια πριν την τροποποίηση της νομοθεσίας το 2015 και η τρίτη αφορά κατοχή κομματικού αξιώματος για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς την άδεια της αρμόδια Αρχής κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας μετά την τροποποίηση του νόμου. Σημειώνεται ότι τώρα η Σάβια Ορφανίδου έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια που απαιτείται από τον νόμο για συμμετοχή στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ.

Η υπόθεση θα οριστεί για ακρόαση για τον ερχόμενο Απρίλη, αφού το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ έχει δηλώσει μη παραδοχή. Τονίζεται ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά στο άλλο ζήτημα που είχε εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής σε σχέση με το ίδιο πρόσωπο και αφορούσε την απόσπασή της στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αφού αυτό αποτελούσε εσωτερική διαδικασία της ΕΤΕπ. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα είχε εγείρει το ευρύτερο θέμα κατοχής κομματικών αξιωμάτων από δημόσιους υπαλλήλους χωρίς άδεια, τονίζοντας ότι αυτό ήταν διαχρονικά γνωστό στις Αρχές και γινόταν ανεκτό. Μάλιστα επικαλούμενος αυτή την πρακτική ενημέρωνε τον Γ. Εισαγγελέα ότι «δεν συντρέχουν λόγοι για διορισμό ερευνώντος λειτουργού για να διεξαγάγει έρευνα για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέρους της λειτουργού που έχει καταγγελθεί από τον Γενικό Ελεγκτή».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy