Τρεις τραυματίες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Καντάρα – Απειλούνται κατοικίες

Την πληροφορία ότι η φωτιά στην Καντάρα εξαπλώθηκε σε 1.000 στρέμματα, μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, το παράνομο «Μπαϊράκ».

Σύμφωνα με το παράνομο δίκτυο «η ένταση της φωτιά στην περιοχή αυξήθηκε», εξαιτίας και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση δυο άτομα σε σχέση με την πυρκαγιά και ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, η κατάσταση υγείας των οποίων είναι καλή.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς μεταβαίνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», ο «δήμαρχος» της Ακανθούς, Χαϊρί Ορτσάν δήλωσε ότι υπάρχει πολύ ισχυρός άνεμος στην περιοχή και ότι ήδη έχει καεί μια μεγάλη περιοχή.

«Εκεί που λέγαμε ότι την νύχτα η φωτιά θα σβήσει, αναζωπυρώθηκε ξανά το πρωί. Οι εργασίες κατάσβεσης συνεχίζονται τόσο από τη στεριά όσο και από τον αέρα», ανέφερε ο κ. Ορτσάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αξιωματούχοι που δηλητηριάστηκαν από τη φωτιά».

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν» ο «δήμαρχος» του Κώμη Κεπήρ, ανέφερε ότι στο Φλαμούδι η πυρκαγιά απειλεί περίπου 50 οικίες. Ο Αχμέτ Σεναρόγλου ανέφερε ότι το γεγονός ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορεινή περιοχή δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.