Τρεις βασικοί υποψήφιοι, δύο πολιτικές και μία η επιλογή της αλλαγής

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές εισέρχονται οι τρεις βασικοί υποψήφιοι Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο μόνος υποψήφιος, ο οποίος έχει προοπτικές εκλογικής νίκης και ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Πολιτικά κινείται και καλύπτει από το χώρο της Αριστεράς μέχρι την κεντροδεξιά. Οι άλλοι δύο βασικοί υποψήφιοι, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι δύο κομματικοί υποψήφιοι, μέλη και οι δύο του ΔΗΣΥ. Εκφράζουν την ακροδεξιά και την αστική τάξη. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι συνεχιστές της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι κάθε ψήφος προς τους κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Είναι ψήφος συνέχισης των ίδιων πολιτικών που είχαμε τα τελευταία εννέα χρόνια με συνδιαμορφωτές τους κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο υποψήφιος του Προεδρικού που για διαφόρους λόγους δεν θέλει την υποψηφιότητα της Πινδάρου που είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο επιτελείο Χριστοδουλίδη εντάχθηκε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΔΗΣΥ Νίκος Κόσιης, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Κωστάκης Κωνσταντίνου, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ  Ανδρέας Θεμιστοκλέους, η πρώην βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, καθώς και οι προερχόμενοι από το ΔΗΚΟ που βολεύτηκαν και υπηρέτησαν τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, όπως ο τέως Υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης, ο τέως υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας. Στήριξη με τις ευλογίες του Προεδρικού τυγχάνει ο κ. Χριστοδουλίδης και από τους νυν Υπουργούς Παιδείας Πρ. Προδρόμου και Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή. Ο κ. Χριστοδουλίδης στηρίζεται και από το εκκλησιαστικό κατεστημένο, το οποίο είχε επιχειρηματικό αλισβερίσι με τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Όσοι πραγματικά επιθυμούν την προοδευτική αλλαγή διακυβέρνησης, η μόνη επιλογή τους με προοπτικές νίκης είναι του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή αποδυναμώνει την προσπάθεια για αλλαγή και απαλλαγή της χώρας από τη 10χρονη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Το δίλημμα είναι απλό και κατανοητό: είτε αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, είτε συνέχιση της διακυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ με τους Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη. Γνωρίζουμε λοιπόν και συνειδητά θα δώσουμε την ψήφο μας και ως ενεργοί πολίτες φέρουμε και τις δικές μας ευθύνες για το πού θα οδηγηθούμε την επόμενη ημέρα των εκλογών…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy