Τρένο της εποχής των Ναζί ψάχνουν κυνηγοί θησαυρών

Δύο κυνηγοί θησαυρών, από την Πολωνία και τη Γερμανία έχουν ξεκινήσει ανασκαφές σε τοποθεσία στη νοτιοδυτική Πολωνία, σε σημείο όπου οι ίδιοι πιστεύουν ότι βρίσκεται θαμμένο ένα τρένο που λέγεται ότι χάθηκε από την εποχή των Ναζί.

Οι Andreas Koper και Piotr Richter είχαν δηλώσει πέρσι ότι εντόπισαν το τρένο θαμμένο.

Σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο, το τρένο μετέφερε κλεμμένα κοσμήματα και όπλα και εξαφανίστηκε σε μια σήραγγα πριν από την προέλαση των δυνάμεων του Ερυθρού Στρατού το 1945, προς το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

Μελέτη του Τεχνολογικού και Επιστημονικού Πανεπιστημίου AGH στην Κρακοβία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι απίθανο το τρένο να θάφτηκε στην τοποθεσία όπου ψάχνουν οι δύο κυνηγοί θησαυρών.

Την Τρίτη, οι δύο ερευνητές οδήγησαν μια ομάδα εξερευνητών σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες μέσα σε ένα περιφραγμένο χώρο στην περιοχή του Walbrzych.

«Πρέπει να βρούμε μια σιδηροδρομική γραμμή, κατά πάσα πιθανότητα την είσοδο σε μια σιδηροδρομική σήραγγα και, αν υπάρχει η σήραγγα, θα πρέπει να υπάρχει ένα τρένο εκεί» δήλωσε σε πολωνικά μέσα ενημέρωσης εκ μέρους των δύο ερευνητών ο Andrzej Galik.

Η ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει τα ευρήματά της τις επόμενες ημέρες.

ΚΥΠΕ