Τρία GOLD Βραβεία για την LIDL στα Energy Mastering Awards 2019

Τρία Gold βραβεία, απέσπασε η Lidl Κύπρου και Lidl Ελλάς στο πλαίσιο των Energy Mastering Awards 2019, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για συνεχή βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Ο θεσμός των Energy Mastering Awards, με στόχο την επιβράβευση των επιτυχημένων πρακτικών ή εγκατάστασης σύγχρονης τεχνολογίας για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας απένειμε στη Lidl Κύπρου και Lidl Ελλάς:

– Gold βραβείο στην κατηγορία Energy Efficiency Innovations & Technologies | Energy Monitoring Technologies για την αποτελεσματική και αποδοτική διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνεται κατά την λειτουργία των καταστημάτων, αποθηκών και γραφείων ιδιοκτησίας της σε Κύπρο και Ελλάδα. Με την επιτυχή εισαγωγή συστήματος διαχείρισης ενέργειας, και τη δημιουργία ξεχωριστού τομέα ενεργειακής διαχείρισης, η Lidl υλοποίησε στην πράξη την άμεση προτεραιότητά της, προς τις στρατηγικές αποδοτικής διαχείρισης ενέργειας. Εφαρμόστηκαν υψηλού επιπέδου πρακτικές και λύσεις παρακολούθησης, ανάλυσης και ελέγχου της καταναλισκόμενης ενέργειας, με στόχο την βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης.

– Gold βραβείο στην κατηγορία Energy Efficiency Certification | ISO ΕΝ 50001 Certification για την παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση κατά ISO 50001 από τον ανεξάρτητο „Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO)“ που απονεμήθηκε στη Lidl Kύπρου και Lidl Ελλάς από τεχνικούς εμπειρογνώμονες της εταιρίας DEKRA για την επιτυχημένη εισαγωγή ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ενέργειας. Με αυτήν πιστοποιήθηκαν το 2018 συνολικά 17 καταστήματα, 1 αποθήκες και οι κεντρικές εγκαταστάσεις γραφείων της Lidl Κύπρου στη Λάρνακα καθώς και τα γραφεία ενώ για την Lidl Ελλάς πιστοποιήθηκαν 240 καταστήματα, 6 αποθήκες και οι κεντρικές εγκαταστάσεις γραφείων της Lidl Ελλάς στη Σίνδο καθώς και τα γραφεία στη Θέρμη και το Μαρούσι. Η εταιρία επαναπιστοποιήθηκε και για το έτος 2019, με ειδική διαδικασία που περιλαμβάνει εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς ενεργειακούς ελέγχους στα ακίνητά της. Σε διεθνές επίπεδο, η Lidl πληροί ήδη το διεθνές πρότυπο σε 27 χώρες.

– Gold βραβείο στην κατηγορία Energy efficiency improvement | Λιανεμπόριο / Retail & Supermarkets για την αποτελεσματικότητά της στη βελτίωση όλων των ειδικών δεικτών κατανάλωσης ενέργειας όλους και επομένως την ενεργειακή της απόδοση, για όλους τους τύπους ακινήτων της. Σε ένα περιβάλλον διαρκώς αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών, με παράλληλη ανάπτυξη όλου του εγκατεστημένου εξοπλισμού και των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων της, η Lidl Κύπρου και Lidl Ελλάς κατάφεραν μεταξύ άλλων επιτευγμάτων τους για το προηγούμενο έτος να βελτιώσουν όλους τους ειδικούς δείκτες κατανάλωσης ενέργειας και επομένως την ενεργειακή τους απόδοση, για όλους τους τύπους ακινήτων τους.

Η Lidl Κύπρου και Lidl Ελλάς είναι από τις πρώτες εταιρίες στον κλάδο του λιανεμπορίου που υιοθέτησαν τις στρατηγικές διαχείρισης ενέργειας ως άμεση προτεραιότητά τους και εφάρμοσαν για τον στόχο αυτό επιτυχημένες πρακτικές διαχείρισης ενέργειας.

Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα αποτελεί στρατηγικό στόχο της Lidl με το περιβάλλον να βρίσκεται στο επίκεντρο. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί καινοτόμες πρακτικές για να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητές της, από την υπεύθυνη διαχείριση των πρώτων υλών στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών, διαθέτει προϊόντα με βιώσιμα χαρακτηριστικά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.