Τρία νέα σκάφη στην ακτοφυλακή του ψευδοκράτους

Φωτογραφία αρχείου

Η τελετή παράδοσης τριών νέων σκαφών στη «διοίκηση λιμενικού σώματος της διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας» έγινε χτες στην παρουσία του Ερσίν Τατάρ, του «πρόεδρου» της «βουλής», Ζορλού Τορέ, του «πρέσβη» της Τουρκίας στη Λευκωσία, Μετίν Φεϊζίογλου, του «διοικητή» του τουρκικού κατοχικού στρατού, υποστράτηγου Σεζάι Οζτούρκ, του διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας», υποστράτηγου Ζορλού Τοπάλογλου. «υπουργών» κι άλλων στρατιωτικών «αξιωματούχων».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι τα σκάφη «TRNC SG-110 (Μπογάζι)», «TRNC SG-111 (Λεύκα)» και «TRNC SG-112 (Κίαδος)» κατασκευάστηκαν μέσα σε 5 μήνες από το τουρκικό ναυπηγείο Ares, έχουν δυνατότητα για επιχειρήσεις μέχρι 12 ώρες και είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα και τεχνολογικά συστήματα.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο κ. Τοπάλογλου υποστήριξε ότι η «ακτοφυλακή προστατεύει την ακτογραμμή της γαλάζιας πατρίδας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της τδβκ στη θάλασσα» και ότι τα σκάφη θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις έκτακτων περιστατικών, παράτυπων μεταναστών και άλλα περιστατικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy