Τριάντα χιλιάδες ευρώ για απολύμανση του Υπ. Οικονομικών – Όλες οι αγορές έγιναν «στο πόδι»

Απαντήσεις στο ερώτημα της Βουλευτίνας του ΑΚΕΛ, κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου, σχετικά με τις αγορές με ταχύρρυθμες διαδικασίες υπό την πίεση της πανδημίας, έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, απαντήσεις πάντως που θα συζητηθούν…

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία που παρέθεσε το ΥΠΟΙΚ, όλες οι αγορές εν καιρώ πανδημίας, έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ για την απολύμανση του κτηρίου του Υπουργείου Οικονομικών πληρώθηκαν σχεδόν €30.000 (€29.702).

Μεγάλη διακύμανση παρατηρήθηκε στα ποσά αγοράς ηλεκτρονικών θερμομέτρων αν ληφθεί υπόψη πως οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ €30 και €69 για το κάθε ένα. Μάλιστα, το φθηνότερο αγοράστηκε από φαρμακείο στην Πάφο.

Στο Τμήμα Φορολογίας οι περισσότερες παραγγελίες γίνονταν τηλεφωνικώς. Για οκτώ θερμόμετρα πληρώθηκαν €550 που αντιστοιχούν σε 68,75 για το καθένα.

Από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, για τη φρούρηση επτά κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) δαπανήθηκαν €9.531 και για αγορά διαχωριστικών γραφείου σε τέσσερα ΚΕΠ πληρώθηκαν €14.055.

Για αγορά διαχωριστικών γραφείου σε άλλα πέντε ΚΕΠ πληρώθηκαν €12.271. Για μηχανές αντισηπτικών και αντισηπτικά χεριών για το επαρχιακό γραφείο Λεμεσού πληρώθηκαν €1.031 και για την απολύμανση γραφείου άλλα €1.380.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του Υπουργείου, όλες οι αγορές έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες ή «στο πόδι» (τηλεφωνικώς και άλλως πώς) επειδή οι κρατικές αποθήκες δεν ήταν προετοιμασμένες, αφού πολλά από τα υλικά που ζητήθηκαν δεν υπήρχαν.