Τριγμοί και παραίτηση ελέω εξετάσεων 4μηνων – «Δεν με κάλεσε ποτέ στο γραφείο του…»

Να αφήσει τα καθήκοντα του Προϊστάμενου Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων ανά τετράμηνο αποφάσισε ο κ. Σπύρος Αντωνέλλος δηλώνοντας την ίδια ώρα την απογοήτευσή του. Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Αντωνέλλος, κατά τη συνάντηση της Κλαδικής των Επιθεωρητών Μέσης Εκπαίδευσης με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ, τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, με εκπρόσωπο της ΠΑΣΥΔΥ και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου ΚΕΜΕ, με πολλή του έκπληξη, όπως λέει χαρακτηριστικά, άκουσε τον υπουργό να λέει ότι θεωρεί πως δεν χρειαζόταν να υπάρχει η Υπηρεσία Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων.

Ο κ. Αντωνέλλος σημείωσε πως τον ρώτησε «Πώς θα γίνονταν τότε όλα όσα αφορούσαν τον τρόπο εφαρμογής της αξιολόγησης των τετραμήνων;» με τον κ. Προδρόμου να του απαντά: «Το Υπουργείο». «Δεν ξέρω αν ο κ. Προδρόμου», συνεχίζει, «ενημερώθηκε ποτέ από κάποιον ή τι πληροφορίες έλαβε για το τι έγινε στο ΥΠΠΑΝ από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αν έχει μάθει πόσος κόπος είχε καταβληθεί για την εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που ξέρω είναι ότι από την ημέρα ανάληψης των νέων του καθηκόντων δεν με κάλεσε ποτέ στο γραφείο του για να με ρωτήσει οποιεσδήποτε πληροφορίες αφορούν το νέο σύστημα αξιολόγησης».

Καταλήγοντας, ο κ. Αντωνέλλος λέει: «Σαφώς απογοητευμένος από μια τέτοια δήλωση του νέου μας υπουργού, δήλωσα στον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ότι δεν θα συνεχίσω να προΐσταμαι καμιάς Υπηρεσίας “αχρείαστης” κι επομένως τα καθήκοντα συντονισμού για την πορεία και τις εξετάσεις του Β’ Τετραμήνου είναι καλό να ανατεθούν στο Υπουργείο. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος».

Το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων αναμένεται επίσης να απασχολήσει τόσο την ΟΕΛΜΕΚ, όσο και τους οργανωμένους γονείς Μέσης.

Σε συνεδρίαση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται οι Κινήσεις να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις σε σχέση με τις εξετάσεις τετραμήνων έτσι όπως αυτές θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και θα λάβει διορθωτικά μέτρα εάν χρειαστεί, όπως ήδη έχει δηλώσει ο πολιτικός του προϊστάμενος. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών θα επιμείνει στην κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, όπως ήταν η αρχική της θέση. Κάποιες άλλες Κινήσεις, όπως η Αλλαγή, θα εισηγηθούν μεταφορά των εξετάσεων τον Ιανουάριο, γεγονός βέβαια που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό αφού οι μαθητές θα είναι επιφορτισμένοι με την ύλη των εξετάσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Ελένη Κωνσταντίνου