Τριήμερη απεργία των ειδικευόμενων γιατρών στην Αγγλία

Σε τριήμερη απεργία κατέρχονται από σήμερα το πρωί οι ειδικευόμενοι γιατροί στην Αγγλία, στη μεγαλύτερη σε διάρκεια κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ στον κλάδο τους.

Δεκάδες χιλιάδες μέλη του Βρετανικού Ιατρικού Συνδέσμου θα λάβουν μέρος σε πικετοφορίες έξω από νοσοκομεία διεκδικώντας μεγαλύτερες αυξήσεις εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και κρίσης ακρίβειας στη Βρετανία.

Το βρετανικό σύστημα δημόσιας υγείας NHS έχει υποστεί πολλές απεργίες από διάφορους κλάδους εργαζομένων τους τελευταίους μήνες λόγω των διαφωνιών με την κυβέρνηση για το ύψος των αυξήσεων.

Η απεργία των ειδικευόμενων γιατρών θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, ημέρα παρουσίασης του νέου προϋπολογισμού του κράτους. Την ημέρα εκείνη είναι προγραμματισμένη μία από τις πιο μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα εδώ και χρόνια.

Θα συμμετέχουν συνδικάτα κυβερνητικών υπαλλήλων, δασκάλων, πανεπιστημίων, δημοσιογράφων του BBC, εργαζομένων στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου κ.ά.

Η διοίκηση του NHS εκφράζει ανησυχία για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει σε ασθενείς η τριήμερη απεργία.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κατηγόρησε το συνδικάτο των ειδικευόμενων γιατρών ότι δεν κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου, κάνοντας λόγο για «απογοητευτική» στάση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy