Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, την Τρίτη στην Αθήνα


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στην Αθήνα, όπου μεταβαίνει απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως στο επίκεντρο των συζητήσεων των τριών Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, τρόποι ενίσχυσης του συντονισμού και συνεργασίας των τριών χωρών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, με κοινό γνώμονα τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, τα σχήματα πολυμερούς συνεργασίας συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης 3+1 με τις ΗΠΑ καθώς και οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης επίκαιρα διεθνή ζητήματα όπως η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Κυπριακό, καθώς και τις εξελίξεις στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Κατά την παρουσία του στην Αθήνα, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid. Κατά τις εν λόγω συναντήσεις, όπως αναφέρεται, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.