Τριμερής Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Αθήνα αύριο


Τριμερής Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη και του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 5 Απριλίου, στην Αθήνα.

H αυριανή Τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το πρωί της Τρίτης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο Κυπριακό, στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ. Μετά από το πέρας της συνάντησης, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ αναμένεται να καλύψουν την κατάσταση στην Ουκρανία, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, καθώς και τη στενή ελληνο-ισραηλινή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών θα ξεκινήσουν στις 15:10 και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι τρεις Υπουργοί αναμένεται επίσης να εξετάσουν τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.