Ορίζοντας/ Ανοιχτός ορίζοντας

Trio Misterioso στο 6 Cyprus Jazz and World Music Showcase

Οι Trio Misterioso είναι ένα σχήμα που ξεκίνησε το 2017 που αποτελείται από εμένα τον Ερμή Μιχαήλ – κιθάρα τον Γιώργο Κούλα –ντραμς και τον Αντρέα Ροδοσθενους –μπάσο. Έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στη Κύπρο. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από στοιχεία σύγχρονης μουσικής μπλουζ, τζαζ και φανκ. Παίζουν ένα κράμα από αυθεντικές συνθέσεις και αυθεντικές διαμορφώσεις γνωστών τραγουδιών της εποχής μας, ερμηνεύοντας τα μέσω αυτοσχεδιασμού με έμφαση σε δυναμικές θεματικές μελωδίες και συνάμα μένουν πιστοί στην ιδιαιτερότητα του κάθε κομματιου.

Από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική, μου άρεσε να πειραματίζομαι με τους ήχους που μπορεί να παράξει η κιθάρα, και να προσπαθώ να αυτοσχεδιάσω κάτι δικό μου σε ένα κομμάτι που έπαιζα, σε ό,τι είδους μουσικής ήταν αυτό. Οπόταν με τον καιρό, και με διάφορα ακούσματα από πολλά είδη μουσικής που άκουγα, ήρθε οργανικά η Τζαζ μου πιστεύω είναι το ιδανικό είδος που προσφέρει την ελευθερία και τη γνώση να μπορέσεις να αυτοσχεδιάσεις και να εκφραστείς ανάλογα στη κάθε περίπτωση.

Στο παρόν στάδιο ασχολούμαι με τη σύνθεση, ενορχήστρωση και ηχογράφηση μουσικής, για διάφορα ενεργά σχήματα και έργα όπου τα παρουσιάζουμε σε διάφορες παραστάσεις/φεστιβάλ, Κύπρο και εξωτερικό. Μερικά από αυτά είναι τα, “Free Over Four”(που σύντομα θα ηχογραφηθεί ο δίσκος μας), “Amalgamation Project”- Βασιλικής Αναστασίου (κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος πριν από λίγους μήνες), σε διάφορες χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις  παράσταστασεις”, “Fuzz Bus”, “Sung Mellow”, με την Αλέξια Βασιλείου, “Cahit Kutrafali Quartet” (κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος  το 2016  και ο καινούργιος το 2018 )“Trio Misterioso” και το  “Ermis Michail Quintet” (κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος το 2016).  Παράλληλα διδάσκω τα τελευταία 8 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Μουσικό Σχολείο της Λεμεσού, και μόλις τέλειωσα το γράψιμο του βιβλίου μου “Practical Harmony on Guitar”, που ευελπιστώ να εκδοθεί σύντομα.

Μερικές από τις επιρροές μου είναι οι,  Miles Davis, John Coltrane, Charlie Parker, Sonny Stitt, Wes Montgomery, Jim Hall, John Scofield, Joe Pass, Peter Bernstein, Michael Brecker, Aaron Parks, Walter Smith III, Kurt Rosenwinkel, Lage Lund, Bill Evans, Brad Mehldau, Keith Jarrett, Beatles, Queen, Radiohead και πολλοί άλλοι.

Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό για όλους τους καλλιτέχνες στη Κύπρο να έχουν μια πλατφόρμα, όπως το Cyprus Jazz and World Music Showcase, που μπορούν να παρουσιάσουν τη καινούργια τους δουλειά και να τη ακούσουν οι μουσικοί μεταξύ τους αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Τα επόμενα μας σχέδια σαν Trio Misterioso είναι να ηχογραφήσουμε τη νέα μας δουλειά, αλλά και για μένα προσωπικά και με τα αλλά τα σχήματα που έχουμε σχέδια στο σύντομο μέλλον να ηχογραφήσουμε με τους Fuzz Bus, Amalgamation Project και Free over Four.

Eρμής Μιχαήλ

Θέατρο Ριάλτο 29 και 30 Νοεμβρίου, 19:30