Τρίτη «Περιβαλλοντική Γειτονιά» προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δημόσια παρουσίαση των σχεδίων που αφορούν τη συνοικία Αγίου Νικολάου

Παρουσίαση των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί για τη δημιουργία «Περιβαλλοντικής Γειτονιάς» στη συνοικία Αγίου Νικολάου θα γίνει από τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος, κάνοντας λόγο για «δημόσια διαβούλευση», καλεί τους δημότες της περιοχής να παραστούν για να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το έργο.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έγιναν, το έργο είναι συνολικού μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων και αφορά τη βελτίωση των οδών Αγίας Αικατερίνης, Πλούτωνος, Αναπαύσεως, Λάμπρου Πορφυρά, Λορέντζου Μαβίλη, Δημόκριτου, Χανίων, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Επτανήσου και Ξενοφώντος Φαρμακίδη.

Περιλαμβάνει, όπως αναφέρεται από τον δήμο, εργασίες βελτίωσης για διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης, μονοδρομήσεις, ενίσχυση του πρασίνου με δεντροφυτεύσεις, ποδηλατοδιαδρόμους, χώρους στάθμευσης και δημιουργία skatepark.

Η παρουσίαση των σχεδίων θα γίνει από τους μελετητές του έργου «Ευπαλινός Μελετητική ΕΠΕ» την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο και όπως επισημαίνεται, το έργο αποτελεί την τρίτη «Περιβαλλοντική Γειτονιά» της πόλης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για την ολοκλήρωση των έργων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα και Ομονοίας, όπου με βάση τους σχεδιασμούς οι δρόμοι αυτών των περιοχών αναδιαμορφώθηκαν με σκοπό τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας για πεζούς και ποδηλάτες, εμπλουτισμού του πρασίνου και γενικότερα συνθηκών βιωσιμότητας των κατοίκων.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.