Τρίτο ημίχρονο μετά την πενταπλή αποχώρηση: «Πόλεμος» ανακοινώσεων ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός «έτρεξε» να υπερασπιστεί το Προεδρικό μετά τις αιχμές που άφησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος στη Κυβέρνηση για την παραίτηση των πέντε. (Δείτε ΕΔΩ) 

Με ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ καλεί τον κ. Παπαδόπουλο να εγκαταλείψει την τακτική της λανθάνουσας και παραπλανητικης επίρριψης ευθυνών προς τρίτους, όπως λέει ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου κ. Γιώργου Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, να φροντίσει τα του οίκου του, όπως οφείλει να πράττει κάθε αρχηγός κόμματος.


Οι δηλώσεις αυτές δεν έμειναν ασχολίαστες από το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο απάντησε στον ΔΗΣΥ, λέγοντας μάλιστα ότι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού εδώ και μέρες ενημέρωναν διάφορους συνομιλητές τους, για την επικείμενη αποστασία, περηφανευόμενοι μάλιστα ότι είχαν δει και τη σχετική επιστολή των αποστατών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Καλό θα ήταν, την ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, να την στείλει πρώτα στους βουλευτές του, οι οποίοι εδώ και μέρες ενημέρωναν διάφορους συνομιλητές τους, για την επικείμενη αποστασία, περηφανευόμενοι μάλιστα ότι είχαν δει και τη σχετική επιστολή των αποστατών.


Ας πάψουν πια να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά και τη νοημοσύνη της κοινωνίας.

Άλλωστε, η χρονική συγκυρία της συντονισμένης αποστασίας καταμαρτυρεί ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι αποστάτες.

ΚΑΙ αυτή η νέα προσπάθεια διάσπασης του ΔΗΚΟ θα αποτύχει, όπως απέτυχαν όλες οι προηγούμενες.


Αναλυτικά η δήλωση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Γιώργου Χατζηγεωργίου:

Πάγια αρχή μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η αποφυγή κάθε σχολιασμού που αφορά τα εσωτερικά των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων. Αυτό πράξαμε και όταν αποχώρησαν στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και εντάχθηκαν σε άλλα κόμματα.

Κάτι που φαίνεται να μην ισχύει όμως για το Δημοκρατικό Κόμμα και τον κ. Παπαδόπουλο, εφόσον «διαβλέπει» ατυχώς πίσω από κάθε εξέλιξη που τον αφορά, ως υπαίτιους την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό.


Από την πρόταση του ΑΚΕΛ για τον Γενικό Ελεγκτή ως και τα συμβαίνοντα στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Παπαδόπουλος αυτήν την ατυχή τακτική επέλεξε.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Παπαδόπουλο να εγκαταλείψει αυτήν την τακτική της λανθάνουσας και παραπλανητικής επίρριψης ευθυνών προς τρίτους, ειδικά προς την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό και να φροντίσει τα του οίκου του, όπως οφείλει να πράττει κάθε αρχηγός κόμματος αν θέλει πράγματι να θεωρεί τον εαυτό του πολιτικά υπεύθυνο άτομο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.