Τρίτο lockdown: Κλειστά τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών

  • Τα Κέντρα που εξυπηρετούν ΑΜεΑ και ηλικιωμένους θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών κατά τη διάρκεια του lockdown, ενώ τα Κέντρα Ενηλίκων Ημερήσιας Φροντίδας που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας διευκρινίζουν ότι βάσει του τελευταίου διατάγματος του Υπουργού Υγείας με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα 26 Απριλίου 2021, μέχρι και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, τα μεσάνυκτα, όλα τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, που λειτουργούν παγκύπρια, είτε από ιδιώτες, είτε από μη κυβερνητικούς φορείς, που εξυπηρετούν παιδιά σχολικής ηλικίας, αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Προσθέτουν ότι τα Κέντρα Ενηλίκων Ημερήσιας Φροντίδας που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία, καθώς επίσης και τα Κέντρα Ενηλίκων Ημερήσιας Φροντίδας που εξυπηρετούν ηλικιωμένους θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ωστόσο προτρέπονται οι οικείοι των εξυπηρετουμένων στα πιο πάνω Κέντρα όπως, όπου υπάρχει η δυνατότητα, παραμείνουν στο σπίτι τους. Νοείται ότι οι έξοδοι των ατόμων θα πρέπει να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζουν οι Υπηρεσίες.

Διευκρινίζουν ότι οι Κατ’ Οίκον Φροντιστές και οι Υπηρεσίες Κατ’ Οίκον Φροντίδας θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, νοουμένου ότι θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και ότι οι Κατ’ Οίκον Παιδοκόμοι θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες, μόνο στις περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό περιβάλλον για να αναλάβει τη φροντίδα τους, νοουμένου ότι θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. Από τη 10η Μαΐου 2021 αίρονται τα πιο πάνω μέτρα και επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα, εκτός αν προκύψουν νέα δεδομένα για τα οποία θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση, συμπληρώνουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.