«Τρομοκρατημένος» ο 75χρονος Βρετανός που δικάζεται στην Κύπρο για τη δολοφονία της άρρωστης συζύγου του

«Τρομοκρατημένος» φέρεται να είναι έναντι της προοπτικής καταδίκης του ο 75χρονος Βρετανός Ντέιβιντ Χάντερ που αντιμετωπίζει την κυπριακή δικαιοσύνη με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου του Τζάνις, η οποία έπασχε από ανίατη ασθένεια.

Ο Χάντερ προκάλεσε ασφυξία στην επίσης 75χρονη σύζυγό του στο διαμέρισμά τους στο χωριό Τρεμιθούσα της Πάφου τον περασμένο Δεκέμβριο, και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση φαρμάκων.

Μιλώντας στο Sky News, η κόρη του ζεύγους Λέσλι Κόθορν μετέφερε τους φόβους του πατέρα της μετά από την απόρριψη του αιτήματος τροποποίησης της κατηγορίας που αντιμετωπίζει σε «υποβοήθηση αυτοκτονίας».

Η κα Κόθορν ανέφερε ότι ο πατέρας της είναι «στοιχειωμένος» από τις κραυγές πόνου της μητέρας της λόγω της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του καρκίνου και άλλων νοσημάτων από τα οποία έπασχε.

Κάλεσε τους Κύπριους δικαστές να δείξουν «συμπόνοια», τονίζοντας ότι ο πατέρας της δε συνιστά κίνδυνο για την κοινωνία.

Σημείωσε πως η μητέρα της είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να ανεβεί στο υπνοδωμάτιό της κάθε νύχτα και είχε καταστήσει σαφή την επιθυμία της να μη ζήσει περισσότερο με τους πόνους που την ταλάνιζαν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy