Υπέκυψε στις πιέσεις των κυνηγών ο Υπ.Υγείας – Τροποποιείται το διάταγμα για εξορμήσεις κυνηγών


Τροποποιείται το διάταγμα για εξορμήσεις κυνηγών – Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το νέο διάταγμα.

Το διάταγμα που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας για απαγόρευση κυκλοφορίας σε Λεμεσό και Πάφο έχει διαφοροποιηθεί και με νέο σχετικό διάταγμα θα μπορούν οι κυνηγοί να διακινούνται από τις 03:00 αντί από τις 05:00 το πρωί προς τις περιοχές Κυνηγίου.

Με τη νέα ρύθμιση οι εξορμήσεις των κυνηγών θα ξεκινούν πλέον από τις 03:00 όπως ήταν και το κατ’ αρχήν αίτημα τους.

Υπενθυμιζεται ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, ο οποίος στο παρελθόν είχε διετελέσει πρόεδρος του συνδέσμου κυνηγών,  είχε εισηγηθεί δημόσια στον Υπουργό Υγείας να τροποποιήσει το διάταγμα σε σχέση με την απαγόρευση κυκλφορίας ειδικά για τους κυνηγούς και είχε εισηγηθεί μάλιστα να μπορούν να μετακινούνται απο τις 3 τα ξημερώματα.

Το διάταγμα δεν έχει εκδοθεί επίσημα, όμως ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει ήδη διαβεβαιώσει οτι το αίτημα έχει ικανοποιηθεί.

Με γραπτή δήλωση ο ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για Θέματα Κυνηγιού και Άγριας Ζωής Αντώνης Κακουλλής ανακοίνωσε την τροποποίηση του σχετικού διατάγματος για απαγόρευση κυκλοφορίας στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματα τους 48 χιλιάδες Κύπριοι κυνηγοί.

Αναλυτικά:

“Επιθυμώ να ενημερώσω όλους τους κατόχους ανανεωμένης άδειας κυνηγίου που θα εξορμήσουν είτε την Κυριακή 01/11/2020 είτε την Τέταρτη 04/11/2020 είτε την Κυριακή 08/11/2020 ότι ο Υπουργός Υγείας έχει διαφοροποίηση το σχετικό διάταγμα έτσι που να μπορούν οι κυνηγοί να διακινούνται από τις 03:00 αντί από τις 05:00 το πρωί προς τις περιοχές Κυνηγίου.

Σημειώνετε ότι όλοι οι κυνηγοί πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την σχετική ανανεωμένη άδεια κυνηγίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα το οποίο υπέβαλα εκ μέρους όλων των Κυνηγών της Κύπρου.”

protasikinigwn

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News