Τροποποίηση του «συντάγματος» ψήφισε η «βουλή» στα κατεχόμεναΗ ολομέλεια της «βουλής» των κατεχομένων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», αποδέχθηκε με πλειοψηφία χθες πρόταση νόμου για τροποποίηση του συντάγματος, με 42 ψήφους υπέρ και 3 εναντίον, που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των «δικαστών» του «ανώτατου δικαστηρίου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι «βουλευτές» του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP) ψήφισαν εναντίον.

Ο «πρόεδρος» της «κοινοβουλευτική επιτροπής» νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών, «βουλευτής» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Ογουζχάν Χασίπογλου είπε ότι, έγινε το πρώτο βήμα για την «τροποποίηση» και ότι είναι σίγουρος ότι θα γίνουν περισσότερες ουσιώδεις αλλαγές.

Πρόσθεσε ότι η πρόταση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για «τροποποίηση του συντάγματος» ταυτόχρονα με τις «προεδρικές εκλογές» στις 11 Οκτωβρίου 2020 επικυρώθηκε με πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την χθεσινό δημοσίευμα της «Γενί Ντουζέν» ο στόχος της «συνταγματικής αλλαγής» είναι το «ανώτατο δικαστήριο», που αποτελείται τώρα από ένα «πρόεδρο» και εφτά «δικαστές» να αποτελείται από ένα «πρόεδρο» και το λιγότερο εφτά «δικαστές» και με περισσότερο 16 «δικαστές».

Πηγή: ΚΥΠΕ/Διάλογος