Τσακισμένες στα χέρια των μαστροπών της Μουμπάι

Από ψηλά, η νυχτερινή εικόνα της Μουμπάι είναι ειδυλλιακή: φώτα και κίνηση και μια πόλη γεμάτη ζωή. Αν όμως κάποιος προσεγγίσει, θα δει τους μαστροπούς να πουλάνε ανήλικα κορίτσια ανάμεσα στα σταματημένα από την κίνηση αυτοκίνητα… Όλο αυτό γίνεται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, χωρίς καμία αντίδραση, καμία σύλληψη, καμία δίωξη.

Αν η κάμερα μπει σε ένα από τα πολυώροφα πορνεία της πόλης, μπορεί να εντοπίσει ανήλικα κορίτσια να επιτίθενται με μανία στους πελάτες. Προφανώς δεν πήραν το αντίτιμο της παράνομης εργασίας τους και η επίθεση είναι ο μόνος τρόπος να το εξασφαλίσουν.

Σχεδόν αδιαφορούν για το αν ο πελάτης γίνει πιο βίαιος ή τραβήξει μαχαίρι. Το ξύλο που θα υποστούν από τον μαστροπό -που μπορεί να είναι και γυναίκα- θα είναι πολύ πιο βίαιο. Μπορεί να τις αφήσει πεινασμένες για μέρες ή ακόμη και να τις σκοτώσει… Τα βασανιστήρια είναι άπειρα: από το να κρατήσουν ένα κορίτσι για μήνες ολόκληρους σ’ ένα κλουβί μέχρι να στέλνουν 50 – 60 πελάτες την ημέρα, για να τις σωφρονίσουν, να «σπάσουν» το ηθικό τους ή να τις εξοντώσουν.

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες στατιστικές ένα 70% των ανήλικων εκδιδομένων της πόλης πάσχει από ΗΙV, πολύ συχνά χωρίς να το γνωρίζει και φυσικά ως συνέπεια της έκθεσης σε ερωτικές επαφές χωρίς προφύλαξη και χωρίς να τηρείται απολύτως κανένας κανόνας υγιεινής.

Δεν είναι, όμως, μόνο το θέμα των ανήλικων: το θέμα της παρθενίας κάνει την κατάσταση εφιαλτική. Μία ανήλικη παρθένα μπορεί να πουληθεί για περισσότερες από 20.000 ρουπίες, ενώ το μικρότερο κορίτσι που έχει κυριολεκτικά πουληθεί σε πελάτη ήταν μικρότερο των 9 ετών…

Αν κάποιο από αυτά τα παιδιά καταγγείλει τον βιασμό του στην αστυνομία, το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στη φυλακή. Συνήθως, μετά από μερικούς μήνες φυλάκισης ο μαστροπός πληρώνει την εγγύηση και σκλαβώνει το παιδί για το υπόλοιπο της ζωής του. Στην καλύτερη περίπτωση ένα τέτοιο κορίτσι, μεγαλώνει στα πορνεία και μπορεί να κερδίσει μια θέση στην ιεραρχία τους.

Αν αντέξει… Στη χειρότερη περίπτωση, η κοινή μοίρα όλων αυτών των παιδιών είναι ο θάνατος. Είτε από κάποια τιμωρία του μαστροπού, είτε λόγω εξάντλησης και βίαιης μεταχείρισης από κάποιον πελάτη, είτε από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.