Τσαβούσογλου: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σχέσεων με Ισραήλ σε επίπεδο πρεσβευτών

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ σε επίπεδο πρεσβευτών, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Λαϊρ Λαπίντ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι θέλουν να συνεχίσουν τον διάλογο στον τομέα της ενέργειας, ενώ ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη βοήθειά του για τις πυρκαγιές σε Τουρκία και κατεχόμενη Κύπρο.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι θα συνεχίσουν το διάλογο αυξάνοντας τη συνεργασία τους.

Για την τρομοκρατική απειλή κατά των Ισραηλινών στην Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβούν τέτοιες επιθέσεις στη χώρα μας».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι επιμένουν στην πρότασή τους για λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό.

Ευχαρίστησε το Ισραήλ για το ενδιαφέρον που έδειξε για τις πυρκαγιές στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο. Όπως είπε το Ισραήλ αποφάσισε να στείλει δύο αεροπλάνα στην κατεχόμενη Κύπρο για τις πυρκαγιές.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και την τουρκική Κυβέρνηση που αποκάλυψαν συνωμοσία του Ιράν εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Τουρκία, όπως είπε. «Το Ιράν είναι πίσω από αυτή την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης», ανέφερε και ευχαρίστησε την τουρκική Κυβέρνηση που απέτρεψε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.