Τσαβούσογλου: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αττάλεια – Σε εξέλιξη στη Μούγλα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Αττάλεια πλην μιας περιοχής, ενώ συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Μούγλα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι φτάνουν απόψε 200 πυροσβέστες από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ξεκίνησαν από το Καζακστάν 2 ελικόπτερα με 16 πυροσβέστες, από το Ισραήλ ενοικίασαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία έφτασαν στο Ντάλαμαν και από τις ΗΠΑ θα φτάσουν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τη Δευτέρα.

Είπε ακόμη ότι μίλησε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. “Μεταβιβάσαμε τις θερμότερες ευχές μας στον ΥΠΕΞ Δένδια”, ανέφερε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος κατάγεται από την Αττάλεια, δήλωσε ότι στην περιοχή έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά πλην της περιοχής Ιμπραντί. “Χθες παρά τις δύσκολες συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους σε κρίσιμα σημεία χάρη στις επιμελείς εργασίες σταμάτησαν την φωτιά. Αν η φωτιά ξεπερνούσε τα κρίσιμα σημεία υπήρχε πιθανότητα να συνεχιζόταν για άλλες 5-10 μέρες αλλά με την εργασία τους απέτρεψαν αυτό το ενδεχόμενο”, ανέφερε.

Σημείωσε ότι η προσοχή τους είναι τώρα στραμμένη στη Μούγλα όπου η πυρκαγιά συνεχίζεται, ανακοινώνοντας ότι απόψε φτάνουν 200 πυροσβέστες από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ξεκίνησαν από το Καζακστάν 2 ελικόπτερα με 16 πυροσβέστες, από το Ισραήλ ενοικίασαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία έφτασαν στο Ντάλαμαν και από τις ΗΠΑ θα φτάσουν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τη Δευτέρα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τη φωτιά σε πέντε δασικές περιοχές στη Μούγλα αν και η πυρκαγιά έχει πλέον περιοριστεί αρκετά. Ενώ τα μέτρα αυξήθηκαν στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Γενίκιοϊ, ο οποίος απειλήθηκε από την συνεχιζομενη φωτιά στο Μίλας, ένα οροπέδιο εκκενώθηκε στο Κιοϊτζεγινζ λόγω της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.