Τσελεπής: Δημιουργείται εντύπωση ότι άρχισε το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειας Λουτ

Εάν η εμπλοκή στη σύνταξη των όρων αναφοράς οφείλεται στο ότι ο κος Ακιντζί απαίτησε να γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα και η μια θετική ψήφος στο Yπουργικό, αυτό δεν είναι λόγος ναυαγίου και δεν σημαίνει ότι ο Τ/Κ ηγέτης θα φέρει την ευθύνη, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσελεπής, προσθέτοντας ότι μάλλον η ευθύνη θα βαραίνει την Ελληνοκυπριακή πλευρά καθώς όλα αυτά είχαν συμφωνηθεί στο Κρανς Μοντονά με βάση στα όσα ζήτησε η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αν αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρεί η προσπάθεια συνομολόγησης των όρων αναφοράς, τότε κάτι δεν πάει καλά, εκτίμησε ο κύριος Τσελεπής.

Εξήγησε ότι η η τουρκοκυπριακή πλευρά βρισκόταν εν αδίκω οταν απαιτούσε μια θετική ψήφο σε όλα και η ε/κ πλευρά εν αδίκω αν θέλει να αφαιρέσει από τους Τ/Κ τη ψήφο από το υπουργικό συμβούλιο και την πολιτική ισότητα.

Επισήμανε ότι δημιουργείται η εντύπωση ότι άρχισε το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών πριν ακόμη ολοκληρώσει η κυρία Λουτ την προσπάθεια.

Ο κύριος Τσελεπής τόνισε ότι άν φύγει η Λουτ χωρίς επιτυχία αυτό που θα ακολουθήσει είναι οι χωριστές συναντήσεις του ΓΓ με τους δυο ηγέτες και εάν και εκεί δεν γίνει κάτι τότε θα πέσει αυλαία.

Θα πρέπει, υπογράμμισε, να καταβληθεί προσπάθεια και από τις δυο πλευρές να επαναρχίσει ο διάλογος.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εκτίμηση καθώς αναμένεται ενημέρωση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.