Τσελίκ: Το Κυπριακό δεν θα λυθεί εκλιπαρώντας σε άλλα κοινοβούλια

Το Κυπριακό δεν θα λυθεί εκλιπαρώντας σε άλλα κοινοβούλια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ανέφερε ακόμη ότι «είναι ντροπή ένας οποιοσδήποτε από τους γείτονές μας, να πηγαίνει και να εκλιπαρεί σε άλλα κοινοβούλια να μην δοθούν όπλα στην Τουρκία».

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι «αυτό που πρέπει να φανεί ξεκάθαρα στο Κυπριακό είναι το εξής: Η πλευρά της οποίας το δικαίωμα έχει σφετεριστεί και οι υποσχέσεις που της έχουν δοθεί μέχρι τώρα δεν έχουν τηρηθεί είναι η ‘τδβκ’”.

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, “η ‘τδβκ’ είναι ένα κυρίαρχο κράτος, ακόμα κι αν δεν θέλουν να το ακούσουν. Από εκεί και πέρα, μια στάση του τύπου ‘ας φέρουμε την ‘τδβκ’στο τραπέζι και ας την αντιμετωπίσουμε ως μειονότητα μέσα σε μια δομή που ονομάζουμε Κύπρο’ δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή. Ας το γνωρίζουν καθαρά ότι αυτή η δραστηριότητα λόμπι των Ελλήνων, αυτή η πρόσφατη στρατηγική του να βγαίνεις έξω και να εκλιπαρείς κάτι από άλλα κοινοβούλια, δεν θα λύσει το θέμα με κανέναν τρόπο».

Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό είπε: «Είδαμε πώς ο τρόπος που ο Μητσοτάκης αφηγήθηκε τη δική του εθνική ιστορία με αναφορά στην αμερικανική ιστορία επικρίθηκε και στα ελληνικά ΜΜΕ. Ποιος χειροκροτήθηκε σε ποιο Κογκρέσο και γιατί, δεν είναι τόσο σημαντικό”.

Κατά τον Τσελίκ υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις. “Είναι ντροπή ένας οποιοσδήποτε από τους γείτονές μας, να πηγαίνει και να εκλιπαρεί σε άλλα κοινοβούλια να μην δοθούν όπλα στην Τουρκία».

«Λοιπόν, από ποιον παίρνεις το δικαίωμα και από ποιον νόμο, να εξοπλίζεις τα νησιά, που θα έπρεπε να είναι αφοπλισμένα σύμφωνα με τις συμφωνίες; Αυτό που αποκαλείτε υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά είναι η απάντηση της αεροπορίας μας σε αυτό που κάνει η αεροπορία σας”, είπε, σε απάντηση στα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Κατά τον Τσελίκ, η ελληνική ακτοφυλακή και η FRONTEX “τρύπησαν τις μπότες των μεταναστών, ανοίγοντας τον δρόμο για τόσους πολλούς θανάτους στη Μεσόγειο” και διερωτήθηκε αν αυτό έχει αμφισβητηθεί.

“Στο Κυπριακό είναι η ‘τδβκ’ της οποίας τα δικαιώματα έχουν σφετεριστεί. Η ‘τδβκ’ είναι ένα κυρίαρχο κράτος, ακόμα κι αν δεν το ακούνε είναι έτσι. Θα μιλήσουν με την Τουρκία, θα λύσουν τα θέματά τους με την Τουρκία. Ας τους χειροκροτήσουν σε όλα τα κοινοβούλια του κόσμου αν θέλουν», είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy