Αδήριτη ανάγκη αποτελεί η επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσελεπής.

Εξήγησε ότι δεν οδηγεί πουθενά το να προβάλλει η κάθε πλευρά μια από τις έξι παραμέτρους που προνοεί το πλαίσιο Γκουτέρες, καθώς ο γενικός γραμματέας έχει ξεκαθαρίσει ότι για να προχωρήσει η διαδικασία πρέπει να γίνουν όλα τα σημεία του πλαισίου αποδεκτά.

Αν δεν επιλυθεί το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να επιλυθεί και το θέμα της πολιτικής ισότητας και αντίστροφά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Τσελεπής ξεκαθάρισε ακόμα ότι ένα είναι το έγγραφο του γενικού γραμματέα και ότι ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου, και με βάση αυτό έδωσε και ο κύριος Γκουτέρες επεξηγήσεις που αφορούν την κατάργηση των επεμβατικών δικαιωμάτων και των εγγυήσεων και την κατάργηση των στρατευμάτων με μόνο να εκκρεμούν κάποιοι μικροί αριθμοί από τις δυο δυνάμεις.

Δεν έχει νόημα και περιεχόμενο η συζήτηση που γίνεται πάνω σε αυτό, τόνισε και πρόσθεσε ότι στέλνεται το μήνυμα ότι γυρεύουμε αφορμές για να μην επαναρχίσει ο διάλογος. Το να ψάχνουμε χαμένα πρακτικά των συζητήσεων στο Γκράνς Μοντανά δεν εξυπηρετεί κανένα, ανέφερε.