Τσιελεπής: Η τουρκική πλευρά επιδίδεται σε ένα ντελίριο αδιαλλαξίας, ο ΠτΔ καθίσταται συνένοχος

Χωρίς πρόταση παρουσιάστηκε χθες στη γενική συνέλευση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιλέγοντας μόνο να ρίχνει ευθύνες στην Τουρκία, σχολίασε ο Τουμαζος Τσιελεπής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Όρια» του Astra 92,8 ,  ο επικεφαλής του γραφείου κυπριακού του ΑΚΕΛ είπε ότι σωστά πρέπει να επικρίνεται η Τουρκία, αλλά την ίδια ώρα ο κύριος Αναστασιάδης έπρεπε να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για άρση του αδιεξόδου, και αυτό δεν το έκανε.

Μίλησε για ανικανότητα του κυρίου Αναστασιάδη να πείσει την διεθνή κοινότητα η οποία βλέπει τις 2 πλευρές να κινούνται σε διαφορετικούς δρόμους.

Ο κύριος Τσιελεπής διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο Πρόεδρος να μιλά για επιστροφή στο σύνταγμα του 60, την ώρα που συζητάμε για λύση διζωνικής-δικοινοτικής-ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Είπε επίσης ότι με βάση τα όσα δήλωσε χθες ο Πρόεδρος, έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με τον εαυτό του, αφού αυτά που προτείνει αναιρούν βασικές συγκλίσεις και δεν μπορούν να συμβαδίζουν με την θέση ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες στη βάση του πλαισίου του ΟΗΕ και της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο τον Νοέμβρη του 2019.

Ο κύριος Τσιελεπής χαρακτήρισε θετικό στο ότι αναφέρθηκε σε λύση διζωνικής-δικοινοτικής-ομοσπονδίας αλλά διερωτήθηκε γιατί δεν το έκανε και προηγουμένως όταν είχε ενώπιον του τον κύριο Ακκιντζί.

Ο κύριος Τσιελεπής σημείωσε ότι δεν γίνεται την ώρα που η τουρκική πλευρά επιδίδεται σε ένα ντελίριο αδιαλλαξίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να καθίσταται συνένοχος.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.