Τσιελεπής: Να αξιοποιηθεί το ενεργειακό ζήτημα βοηθητικά για επανεκκίνηση των διαδικασιών για Κυπριακό

Την ευκαιρία που προκύπτει ώστε να κινηθούν ξανά οι διαδικασίες για το κυπριακό μέσω του ενεργειακού προβλήματος επεσήμανε στον Άστρα, ο Επικεφαλής του γραφείου του ΑΚΕΛ για το κυπριακό Τουμάζος Τσιελεπής.

Τόνισε ότι εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία το ενεργειακό ζήτημα είναι το πρώτο θέμα που συζητείται, λέγοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί με βοηθητικό τρόπο για τη λύση του κυπριακού.

Υπενθύμισε ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας ωστόσο ότι ακολουθήθηκε η αντίθετη οδός.

Ο κ. Τσιελεπής σημείωσε ότι φαίνεται πως δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε ουσιαστικές εξελίξεις στο κυπριακό πριν τις προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν τουλάχιστον νέα τετελεσμένα.
Είπε μάλιστα ότι η Κύπρος πρέπει να διδαχτεί από τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και να συνεχίσει με τρόπο που θα επαναφέρει τις συνομιλίες στο σημείο του Κραν Μονατανά, μια ανάσα από τη λύση.

Επεσήμανε παράλληλα το γεγονός ότι η Τουρκία, μία χώρα που εισέβαλε και κατέχει την Κύπρο, φιλοξένησε συνομιλίες για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.