Τσιελεπής: Το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο – Η μόνη άμυνα είναι οι συνομιλίες (ηχητικό)

Απομακρυσμένο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να ξεσπάσει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο διεθνολόγος μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής, παρόλο όπως ανέφερε που η Άγκυρα έχει κλιμακώσει πάρα πολύ τις απειλές της. Αυτό, πρόσθεσε, δημιουργεί ένα δύσκολο κλίμα και μια τεταμένη κατάσταση που ίσως οδηγήσει κάποιες φορές και σε ατυχήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

Εκτίμησε ακόμη ότι σε μια περίοδο όπου μαίνεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και που υποφέρουν όλοι οι λαοί, δεν φαίνεται να είναι κατάλληλος ο χρόνος για να επιτεθεί η Τουρκία.

Σχετικά με τις αναφορές Ερτογάν για εκσυγχρονισμό του κατοχικού στρατού ο κος Τσιελεπής τόνισε ότι ο μόνος τρόπος αποτελεσματικής άμυνας είναι η οδός των συνομιλιών και εκεί πρέπει να επιμένουμε.


Υπενθύμισε ενόσω η διαπραγματευτική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη μέχρι το Γκραν Μοντανά η Τουρκία δεν απειλούσε, ενώ με τον τερματισμό των συνομιλιών η κατάσταση άλλαξε. Εκείνο που επιβάλλεται, τόνισε, είναι να επανέλθουμε στις σωστές πολιτικές καθώς το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Κολίν Στιουαρτ ο κος Τσιελεπής είπε ότι αυτές αντανακλούν μια πραγματικότητα, με την Τουρκία και το ψευδοκράτος να ζητούν λύση δυο κρατών και τη διεθνή κοινότητα να μην τους καταδικάζει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.