Τσιούτης: «Ναι» στις διαδηλώσεις

Επεισόδια σημειώθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από ομάδες πολιτών κατά της διαφθοράς, Λευκωσία 13 Φεβρουαρίου 2021.ΚΥΠΕ

Την θετική άποψη της Επιστημονικής Ομάδας για το θέμα των διαδηλώσεων, εξέφρασε στο ραδιόφωνο του Πολίτη,  ο επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια Σαββάτου: Κάνει λόγο για «παρείσφρηση» προσώπων που προκάλεσαν επεισόδια η Αστνυομία

Ο Δρ Τσιούτης είπε πως η Επιστημονική Ομάδα θεωρεί ότι εάν τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος απ’ ότι σε άλλους χώρους που συναθροίζονται άνθρωποι.

«Γυαλίζουν» γκλοπ και ασπίδες για το Σάββατο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για εξέταση του πλάνου αστυνόμευσης της νέας εκδήλωσης διαμαρτυρίας «ΩΣ ΔΑΜΕ» που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Λευκωσία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν όλα τα επιχειρησιακά στελέχη που θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση του Σαββάτου. Πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη έχουν παρουσιαστεί όλες οι πληροφορίες οι οποίες υπάρχουν μέχρι στιγμής. Σημείωσε ότι θα ετοιμαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης προσθέτοντας ότι η αστυνομία θα είναι στην περιοχή για να αστυνομεύσει την εκδήλωση.

Επίσης γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί και αύριο μια συνάντηση για να καταλήξουν στο σωστό συντονισμό και στο πλάνο δράσης. Όπως είπε, υπεύθυνος της επιχείρησης θα είναι ο Βοηθός αρχηγός επιχειρήσεων.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι κακοποιά πρόσωπα θα παρεισφρήσουν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ ανέφερε ότι καθηκόντως αστυνομικοί θα βρίσκονται στο σημείο για τήρηση και εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας. Για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι υπάρχει φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό το οποίο βρίσκεται στα χέρια της Δύναμης ενώ αναφέρθηκε και στο οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είπε, στην εκδήλωση φαίνεται ότι κάποια πρόσωπα είχαν παρεισφρήσει σε αυτή και είχαν επιτεθεί σε μέλη της αστυνομίας. Ο κ. Ανδρέου είπε ότι ΄θα αναμένουν το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής παραπόνων κατά της αστυνομίας προσθέτοντας ωστόσο ότι οι αρχές ακολουθούν την νομοθεσία και τα διατάγματα που βρίσκονται σε ισχύ. Για το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας, είπε αναλόγως της κατάστασης θα δοθεί η κατάλληλη οδηγία, ενώ σημείωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει οχλαγωγία, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διαλύσει το πλήθος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.