Τυπικού χαρακτήρα η κάθοδος ΝτιΚάρλο στην Κύπρο – Συναντήθηκαν οι διαπραγματευτές

Δεν αναμένεται η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις και Ειρηνευτικές Υποθέσεις Ειρήνης, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, να κομίσει κάτι συγκεκριμένο κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή, προσθέτοντας πως κατά τις συναντήσεις της με τους ηγέτες των δυο πλευρών αναμένεται η υψηλόβαθμη αξιωματούχος των ΗΕ να επαναβεβαιώσει τη συνέχιση της εμπλοκής του ΓΓ του ΟΗΕ στην προσπάθεια για αναζωογόνηση διαδικασίας των συνομιλίων για το Κυπριακό.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα διαδικτυακή συνάντηση του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Μενέλαου Μενελάου, με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Εργκούν Ολγκούν, κατά την οποία, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη επίσκεψη της κ. ΝτιΚάρλο και την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια «για να κτίσουμε περαιτέρω στο θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από πρώτη επαφή των δυο ηγετών στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναζωογόνηση της διαδικασίας των συνομιλιών και επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού», σύμφωνα με αρμόδια πηγή.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως κατά τη συζήτηση των διαπραγματευτών, που διήρκησε μια ώρα και 15 λεπτά, έγινε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εργασία των τεχνικών επιτροπών και τη διοργάνωση εκδηλώσεων αναφορικά με έργα που γίνονται στο πλαίσιο της λειτουργίας των επιτροπών αυτών.

Επίσης εκφράστηκαν απόψεις για πιθανά πεδία συζήτησης για θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση σεισμών και φυσικών καταστροφών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy