Για τυράννους και ελευθερία των λαών Τουρκίας και Κύπρου, μίλησε ο Ραχβαντζίογλου μετά την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία

Θα έρθει η μέρα που οι λαοί της Τουρκίας και της Κύπρου θα ζήσουν μαζί με ελευθερία και ειρήνη και ο κόσμος δεν θα αφεθεί στους τυράννους, δήλωσε ο βοηθός γγ του «Δρόμου Ανεξαρτησίας», Μουνούρ Ραχβατζίογλου επιστρέφοντας χθες το απόγευμα από την Τουρκία, όπου του απαγορεύθηκε η είσοδος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου τον ανέμεναν συγγενείς, φίλοι και μέλη του «Δρόμου Ανεξαρτησίας». Ανέφερε ότι τα άτομα που κρατούνται από την σημερινή διοίκηση στην Τουρκία και τα οποία υπερασπίζονται την ύπαρξη, την ταυτότητα και την βούληση του τ/κ «λαού», θέλουν να δοκιμάσουν μια πατρίδα ομοσπονδιακή και ενωμένη, εκλαμβάνονται ως απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Ο ίδιος, οι σύντροφοί του και ο «Δρόμος Ανεξαρτησίας», συνέχισε, δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.

«Το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας περνά από την ειρήνη, την ομοσπονδία και την στήριξη της βούλησης των Τ/κ». Εάν αυτοί που κυβερνούν την Τουρκία με κάθε είδους παρατυπίες και διαφθορά σήμερα πιστεύουν ότι αυτό θα ήταν απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας, θα το δεχόταν ευχαρίστως, πρόσθεσε ο κ. Ραχβαντζίογλου λέγοντας ότι δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και γνωρίζει ότι στην Τουρκία υπάρχουν απόψεις, όπως οι δικές του, ακόμα και με αυτή την τυραννική εξουσία.

«Θα έρθει η μέρα που αυτές οι ιδέες (όπως οι δικές του) θα διαχυθούν, θα ριζώσουν και θα βγάλουν καρπούς και οι λαοί της Τουρκίας και της Κύπρου θα ζήσουν μαζί με ελευθερία και ειρήνη και ο κόσμος δεν θα αφεθεί στους τυράννους».

Ο κ. Ραχβαντζίογλου ανέφερε ότι έμαθε πως το όνομά του εντάχθηκε στον κώδικα Ν-82 από τον περασμένο Φεβρουάριο. Μέχρι να επιστρέψει στην Κύπρο, πρόσθεσε, τον είχαν σε ειδικό δωμάτιο στο αεροδρόμιο της Άγκυρας όπου κρατούνται τα ανεπιθύμητα πρόσωπα και είπε πως του συμπεριφέρθηκαν καλά

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy