Τζάμπα χειροκρότημα και μπόλικο σανό ταΐζουν οι κυβερνώντες

Τζάμπα χειροκρότημα στον Βέμπερ

Μπόλικο σανό ταΐζουν οι κυβερνώντες και οι εταίροι τους στην ΕΕ τον κοσμάκη για τη δήθεν αυστηρότητα που πρέπει να επιδείξουν απέναντι στην Τουρκία και να διασώσουν την αξιοπιστία της ΕΕ.

Πανηγύριζε μάλιστα ο ΔΗΣΥ και χειροκροτούσε τον Μάνφρεντ Βέμπερ όταν αυτός συναίνεσε στην «τροπολογία» του ΔΗΣΥ για «σκληρές κυρώσεις» στην Τουρκία που περιλήφθηκε στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ έκανε και ανάρτηση στο Twitter βροντοφωνάζοντας την αυστηρότητά του απέναντι στην Τουρκία: Enough is enough, έλεγε. Θα πρέπει να εγκριθούν κυρώσεις και να εξεταστεί η παύση εξαγωγών όπλων. Διακυβεύεται η αξιοπιστία μας, πρόσθετε. Την ίδια γλώσσα, αν θυμάστε, χρησιμοποίησε και ο Κ. Μητσοτάκης. Αυτά στις 10 Δεκεμβρίου.


Γιατί στις 11 ο κ. Βέμπερ απεφάνθη στο Twitter και πάλι ότι τα συμπεράσματα για την Τουρκία είναι «βήμα προς την ορθή κατεύθυνση». Πού είναι οι «σκληρές κυρώσεις», κύριοι του ΕΛΚ-ΔΗΣΥ;

Ποιο είναι τελικά το εργαλείο πίεσης από την ΕΕ στην Τουρκία; Η «απειλή» για κυρώσεις που σύρεται από Συμβούλιο σε Συμβούλιο; Τζάμπα το χειροκρότημα, κύριε Αβέρωφ, στον φίλο σου τον Βέμπερ…

Νίκη

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.