Τζόκερ ο αριθμός 19 (twelve)

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Στο Προεδρικό μάλλον είχαν ξεχάσει το διορισμό που έπεσε πέρσι, της Σόφης Μιχαηλίδου, που είχε διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Ποιο το προσόν της; Υπήρξε διευθύντρια της επικοινωνιακής ομάδας προεκλογικά του Νίκου Αναστασιάδη και ανταμείφθηκε με το διορισμό της στο ΓΤΠ, προσπερνώντας άλλους με κλάσης ανώτερα προσόντα από αυτήν. Διορισμός ο οποίος ακυρώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο. «Επί της ουσίας» ακύρωση διορισμού, γιατί  δεν κατείχε τα προσόντα. Ένα από τα προσόντα της ήταν τα memes κατά του Μαλά και του τάμπλετ του.

Αντί να… κρύψουν με το νέο σκάνδαλο διορισμού του άλλου «άριστου των αρίστων», πέρασαν στην αντεπίθεση οι κυβερνώντες για ακόμα ένα σκάνδαλο, το σκάνδαλο Giannakis Gate.

Φαίνεται ότι όλοι οι σύμβουλοι του Προεδρικού στο «δημοσιογραφικό χωριό του λόφου» είχαν πάει διακοπές και άφησαν τον κ. Κούσιο να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία έλεγε ότι «επί Τάσσου μονιμοποιήθηκε ο κ. Γιάννακη».

Για την ιστορία, ο επιστήμονας Γιαννάκη διορίστηκε το 1996 επί κυβερνήσεως και πάλι -ω τι έκπληξη- ΔΗΣΥ, ως αγορά υπηρεσιών στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, με ένα απολυτήριο σαν κλήρωση του Τζόκερ. Με αριθμούς γενικού βαθμού σε κάθε κατάθεση απολυτηρίου διαφορετικούς από το ένα στο άλλο. Με ένα δίπλωμα πολιτικού μηχανικού αγορασμένο από το Internet και με προσόντα στελέχους της ΝΕΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο πλούσιο βιογραφικό του, υπήρξε και πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ. Εδώ που τα λέμε, ναι, δικαιωματικά έπρεπε να ήταν πρόεδρος των Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, επειδή χρειάζεται να είσαι επιστήμονας, κύριε μάστορα, για να σε πληρώνει το κράτος επί 25 χρόνια για κάτι το οποίο δεν κατέχεις. Ο κ. Γιαννάκη διετέλεσε μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας ΔΗΣΥ Λάρνακας, ενώ ακόμα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Σοβαρότητα μηδέν.

Ο Γιαννάκη είναι και γέννημα και θρέμμα του ΔΗΣΥ και του είχαν αδυναμία. Ο Πρόεδρος ανέλαβε να τον αποκαταστήσει, όντας εθελοντής της προεκλογικής του εκστρατείας το 2013. Όχι απλά εθελοντής, υπεύθυνος των εθελοντών: «Η φωνή σου μετρά». Μετρούσε τόσο πολύ η φωνή του, που δημιούργησε θέση «Επιτρόπου Εθελοντισμού» και τον διόρισε με μισθό που έφτανε μέχρι και εχθές τα €6.800. Ο κ. Γιαννάκης μας εισέπραξε από τη θέση του γύρω στις €750.000 σε μισθούς, έξω οι προσαυξήσεις – επιδόματα.

Μα γιατί εθελοντής; Επειδή ασχολείται πολύ με τα κοινά. Όπως είπε ο ίδιος σε εκπομπή στην τηλεόραση: παρόλο που σπούδασε πολιτικός μηχανικός, από το πολιτικός μηχανικός έδωσε έμφαση στο πολιτικός (!!!), γι’ αυτό και ασχολήθηκε με τα κοινά.

Και εδώ είναι το σημείο που όλα τα πτυχία αυτοκαταστρέφονται μόνα τους. Είναι το σημείο που έπρεπε κάποιος, ακούγοντάς τον, να  επαναφέρει στη ζωή τα εγκεφαλικά μας κύτταρα που αυτοκτόνησαν στη συσχέτιση «πολιτικός» από το «πολιτικός μηχανικός» με την επιστήμη της Πολιτικής. Σαν να λέμε ότι Δευτέρα-Πέμπτη πήγαινε Πάντειο και Τρίτη-Παρασκευή Πολυτεχνείο.

Υπάρχουν μέρες που «διορίζουμε» εμείς ποιους ανθρώπους θέλουμε. Θέλουμε Γιαννάκη και Σόφη; Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας και μας εγγυάται αν θα παραμείνει ο κάθε Γιαννάκης και ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του ή αν θα υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή και απαλλαγή από αυτά τα φαινόμενα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.