Τζορτζ Μπους: Καταδίκασε την αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή στο… Ιράκ

Ο Τζορτζ Μπους έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού, αφού καταδίκασε την «εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή της Ρωσίας στο… Ιράκ».

Κατά τη διάρκειας ομιλίας του στο Ντάλας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουόκερ Μπους έκανε ένα σημαντικό λεκτικό λάθος, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μπους καταδίκασε την εισβολή στο… Ιράκ, αναφέροντας πως είναι «εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση», ενώ ήθελε να αναφερθεί στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπους έκανε την παραπάνω γκάφα σε ομιλία του στο προεδρικό του κέντρο στο Ντάλας, όπου μιλούσε για το αυταρχικό πολιτικό σύστημα της Ρωσίας.

«Το αποτέλεσμα είναι η απουσία ελέγχων και ισορροπιών στη Ρωσία και η απόφαση ενός ανθρώπου να ξεκινήσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ», είπε ο Μπους, πριν κουνήσει το κεφάλι του και πει: «Εννοώ στην Ουκρανία».

Καθώς το κοινό βρέθηκε σε μια αμήχανη σιωπή, ο Μπους μουρμούρισε «το Ιράκ, ούτως ή άλλως», προκαλώντας γέλιο στο πλήθος. «Είμαι 75», πρόσθεσε γρήγορα, κατηγορώντας για τη γκάφα την ηλικία του.

Ο Πόλεμος του Ιράκ (Operation Iraqi Freedom) άρχισε στις 20 Μαρτίου 2003 από τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους και το Ηνωμένο Βασίλειο υπό την πρωθυπουργία του Τόνι Μπλερ, με στόχο την ανατροπή του τότε ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν. Αποτέλεσε μέρος του γενικότερου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», όπως ισχυρίζονταν οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.