Το μεσημέρι αναμένεται να γίνει η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της, ώστε να συζητηθούν ξανά όλα τα ενδεχόμενα για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και η οποία ταλαιπωρεί και το ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναμένεται να συζητήσει το ενδεχόμενο επανέναρξης της περιόδου ακόμα και μετά την 31η Ιουνίου όπως λέχθηκε στην πρώτη τηλεδιάσκεψη.

Αυτό αναφέρουν και αρκετές πηγές από το εξωτερικό, οι οποίες μάλιστα κάνουν λόγο για τρεις πιθανές ημερομηνίες. Η πρώτη είναι αρχές Μαΐου, η δεύτερη τέλος Μαΐου και η τρίτη περί τα τέλη του ίδιου μήνα. 


Αναμένονται με αγωνία όσα θα λεχθούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ξεκινήσουν όλα τα πρωταθλήματα την ίδια χρονική περίοδο. Τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις αντιμετωπίζουν Ιταλία και Ισπανία, ενώ στην καλύτερη θέση από τα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η Γερμανία. Μάλιστα, η Μπουντεσλίγκα είναι πολύ πιθανόν να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς από τις αρχές του Μάη.

Όλα τα πρωταθλήματα αναμένεται να συνεχιστούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Λίγη υπομονή χρειάζεται για να τα μάθουμε όλα και να δούμε ποιες είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Χρίστος Αποστολίδης