Β’ γκρουπ: Αναπάντητα ερωτήματα

Πολλά είναι τα θέματα που απασχολούν τα σωματεία του δευτέρου ομίλου και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε εισηγήσεις προς την ΚΟΠ ως προς τη… μοίρα που θα έχει το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον όσον αφορά τη δική τους μοίρα.

Μεταξύ των σωματείων έγινε συνάντηση χθες βράδυ και τέθηκαν κάποια δεδομένα τα οποία αναμένεται να συζητηθούν και σε ανώτατο επίπεδο με την Ομοσπονδία. Αξίζει να σημειώσουμε πως από πλευράς Πάφου δεν υπήρχε εκπροσώπηση. Ωστόσο αναμένεται να συνταχθεί και η Πάφος με τις αποφάσεις που λήφθηκαν χθες βράδυ.

Τα σωματεία αρχικά έθεσαν ως προτεραιότητα την υγεία των ποδοσφαιριστών αλλά και των υπαλήλλων των σωματείων. Εν συνεχεία αναγνωρίστηκε από όλους, ότι ορισμένοι ξένοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους και θέλουν να βρεθούν δίπλα στα αγαπημένα τους πρόσωπα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ακολουθεί το οικονομικό κομμάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Εάν το πρωτάθλημα πάρει παράταση, οι διοικήσεις θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν υπολογίσει στο ξεκίνημα της περιόδου. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση από τις αρχές του μήνα, δεν είναι εφικτό να πληρωθούν οι μισθοί. Τουλαχιστον αυτό τον μήνα δεν θα είναι πρόβλημα οι μισθοί. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Τελευταίο και όχι έσχατο, είναι το πρόβλημα με την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών.

  • Θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις όταν τους ζητηθεί; Θυμίζουμε ότι θα πρέπει να τους δοθεί και ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας.
  • Είναι εφικτό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Η δράση αναβλήθηκε όταν τα κρούσματα κορονοϊού στο νησί μας ήταν σε μονοψήφιο αριθμό. Τώρα που ο αριθμός αυξήθηκε θα μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο σε 1 μήνα;
  • Είναι διατεθημένοι οι ποδοσφαιριστές να μείνουν περισσότερο χρόνο από αυτόν που έχουν συμφωνήσει στο συμβόλαιο που υπέγραψαν. Ήδη ορισμένοι ποδοσφαιριστές από τη Δόξα έχουν αποχωρήσει, ενώ και άλλες ομάδες δέχονται πιέσεις.

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα τεθούν από τα σωματεία στην Ομοσπονδία και υπάρχει η… διάθεση από τα σωματεία να προτείνουν ολοκλήρωση του δευτέρου ομίλου χωρίς να γίνουν άλλα παιχνίδια. Δεν συζητείται αυτή την ώρα το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων, αλλά μπαίνει σε προτεραιότητα η επιβίωση όλων των σωματείων. Συνεπώς θα αναμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις που θα ληφθούν και από πλευράς ΚΟΠ. Και το ζητούμενο για αυτές τις ομάδες, είναι να πάρουν άμεσα απαντήσεις για να ξέρουν πως θα προχωρήσουν.

Χρίστος Αποστολίδης

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.