Β.Β: Ανοίγει εκ νέου το φάκελο της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης του Δημήτρη Σταύρου (Jimmys) που έγινε το 2010

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Ανοίγει εκ νέου από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων ο φάκελος της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης του Δημήτρη Σταύρου που έγινε τον Μάιο του 2010 στην Ορμήδεια.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «η αστυνομία των Βάσεων ανοίγει εκ νέου για επανεξέταση ο φάκελος της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης εναντίου του Δημήτρη Σταύρου άλλως «Jimmy», που έγινε το βράδυ της 28/5/2010 στην περιοχή της Ορμήδειας απέναντι από το εστιατόριο «Ρομάντζο».

Προστίθεται ότι «η εξέταση της υπόθεσης άρχισε το 2010 όταν μετά από πληροφορία, η αστυνομία ανταποκρίθηκε και βρήκε αυτοκίνητο να φλέγεται σε ανoικτό χώρο. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως εντός του φλεγόμενου αυτοκινήτου στην θέση του οδηγού ήταν το θύμα, το οποίο έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τότε είχαν ανακριθεί από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων διάφορα πρόσωπα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα, ωστόσο κανένα άτομο δεν είχε συλληφθεί. Η απόφαση για άνοιγμα του φάκελου δεν εστιάζεται στο γεγονός ότι προκύπτουν νέα στοιχεία, αλλά στα πλαίσια τακτικής και πολιτικής που ακολουθείται από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και αφορούν σοβαρές ανεξιχνίαστες υποθέσεις».

Ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Μάρκος Πέτρου της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων ανέφερε ότι «σκοπός της επανεξέτασης της υπόθεσης είναι να βρεθεί/ούν ο/οι ένοχος/οι, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθεί ένα τέλος στο δράμα της οικογένειας του θύματος».

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων απευθύνει «έκκληση προς το κοινό, εάν κατέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, να καλέσουν στην εμπιστευτική γραμμή 1443, ή στα τηλέφωνα 24747900 ή 24747904 (ΤΑΕ). Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες θα χειρίζονται με απόλυτη εμπιστευτικότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.