Βαγγέλης Στυλιανού: «Το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που αγωνίζεται για την ισότητα»

Ο κοινοτάρχης Πωμού και υποψήφιος βουλευτής Πάφου με το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Βαγγέλης Στυλιανού, παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή Πόλης Χρυσοχούς και πώς μπορούν οι λύσεις να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο.

Συνέντευξη στον Γιάννη Κακαρή

Σε συνέντευξή του στη «Χαραυγή», σημειώνει επίσης ότι τα στεγαστικά σχέδια που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά είναι «δώρο άδωρο», καθώς ακόμα και αν εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια για γεωργικό τεμάχιο, δεν δίνεται βοήθεια.

Ο κ. Στυλιανού αναφέρει ακόμα ότι ο λόγος που κατέρχεται υποψήφιος με το ΑΚΕΛ είναι επειδή το κόμμα αγωνίζεται για την ισότητα, το δίκαιο και τα δικαιώματα του απλού λαού.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να κατέλθετε υποψήφιος βουλευτής με το ΑΚΕΛ;
Για πρώτη φορά υποβάλλω υποψηφιότητα ως βουλευτής. Πιστεύω ότι διαθέτω τις γνώσεις, το δυναμισμό, την εμπειρία, το χρόνο, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω από όλα το όραμα μιας ανεπτυγμένης Κύπρου. Η ουσιαστική ενασχόλησή μου για αρκετά χρόνια με τα κοινά με έκανε να αντιληφθώ ότι ο βουλευτής πρέπει να είναι η φωνή των δήμων και των κοινοτήτων αλλά και του απλού κόσμου προς την κεντρική εξουσία.

Επειδή έχω μεγαλώσει κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις και μέσα από στερήσεις και φτώχεια, πιστεύω απόλυτα ότι το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που με εκφράζει γιατί αγωνίζεται για την ισότητα των ανθρώπων, αλλά και για τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον φοιτητή, την οικοκυρά, την πολύτεκνη μάνα και προσπαθεί πάντα να προστατεύσει το δίκαιο.

 

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της βόρειας Πάφου και τι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστούν;
Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά, αλλά θα αρκεστώ να αναφέρω μόνο μερικά.
– Κατά πρώτο λόγο επείγει ο δρόμος Πόλεως Χρυσοχούς – Πάφου. Δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η Α’ φάση του έργου χωρίς να γίνεται ανεκτή καμία άλλη δικαιολογία και άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία για τη Β’ φάση, όπου θα φτάνει ο δρόμος μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς.
– Επιπλέον, θα ζητήσουμε έντονα τη δημιουργία σχολών (ξενοδοχειακών σχολών, τουριστικές σχολές κ.α.), γιατί όπου υπάρχουν φοιτητές υπάρχει και ανάπτυξη και οικονομική στήριξη της περιοχής, αλλά και δημιουργία θέσεων εργασίας.
– Ενίσχυση του νοσηλευτικού τμήματος και της νοσηλευτικής μονάδας Πόλεως Χρυσοχούς. Γενικά να γίνει αναβάθμιση του νοσοκομείου.
– Δημιουργία λιμενοβραχιόνων από την Αργάκα μέχρι τον Πωμό, για να σταματήσουν να διαβρώνονται τα ιδιωτικά τεμάχια γης.
– Δημιουργία φορέα πολιτισμού ή ενίσχυση των υπάρχοντων πολιτιστικών υπηρεσιών, ώστε να διεξάγονται περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες στην περιοχή με μεγαλύτερη εμβέλεια, ούτως ώστε να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες από όλες τις περιοχές.
– Στήριξη των κοινοτήτων από την κεντρική εξουσία με παραχώρηση κινήτρων αλλά και βοήθεια για να μπορέσουν να ωριμάσουν έργα και να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
– Ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Πόλεως Χρυσοχούς με στόχο την πρόληψη κυρίως οδικών ατυχημάτων και την εξάπλωση των ναρκωτικών.
Επίσης πολλά άλλα προβλήματα τα οποία αυξάνουν καθημερινώς την αστυφιλία.

 

Τα νέα στεγαστικά σχέδια για ορεινές και ακριτικές περιοχές μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της αστυφιλίας ή χρειάζονται κι άλλα να γίνουν για να επιστρέψει ο κόσμος στην ύπαιθρο;
Η εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ποιοτικής στέγης θα έπρεπε αναμφισβήτητα να είναι προνόμιο όλων και όχι των λίγων.
Θα εστιάσω στην τελευταία προεκλογική στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη και θα τονίσω το γεγονός ότι η βοήθεια που προτίθεται το κράτος να δώσει είναι δώρον άδωρο, διότι για να μπορέσει ο αιτητής να λάβει τη χορηγία, θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει και να έχει εξασφαλισμένο το επιπρόσθετο ποσό της χορηγίας για αποπεράτωση της κατοικίας του, πράγμα το οποίο είναι πολύ δύσκολο σήμερα για οποιοδήποτε νεαρό, λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.
Επίσης, η χορηγία δεν καλύπτει οικία η οποία θα ανεγερθεί σε γεωργικό τεμάχιο, επομένως όσα νεαρά ζευγάρια δεν έχουν οικιστικό τεμάχιο παρά μόνο γεωργικό, δεν δικαιούνται της χορηγίας, παρόλο που μπορεί να έχουν εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια.
Επομένως η νέα στεγαστική πολιτική χρήζει αναθεώρησης και βελτίωσης για να μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική παροχή βοήθειας στα νεαρά ζευγάρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy