«Βαίνει καλώς» η υγεία των παιδιών που τραυματίστηκαν λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή ότι η υγεία των παιδιών προσχολικής ηλικίας που τραυματίστηκαν βαριά σε επίθεση με μαχαίρι από Σύρο πρόσφυγα «βαίνει καλώς».

Η Αστυνομία ανέκρινε σήμερα τον δράστη.

Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 22 μηνών και τριών ετών δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι την Πέμπτη σε παιδική χαρά στην πόλη Ανεσί, κοντά στις Άλπεις ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Οι εισαγγελείς επιμένουν ότι δεν υπάρχει τρομοκρατικό κίνητρο, ωστόσο μαίνονται οι αντιπαραθέσεις για το μεταναστευτικό στη Γαλλία, με αφορμή την υπόθεση.

Ο Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ έφτασαν στη νοτιοανατολική πόλη Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύονται τρία από τα παιδιά, και πρόκειται να επισκεφθούν και όσους συνέβαλαν στην αναχαίτιση του δράστη.

Το τέταρτο παιδί, από την Ολλανδία, νοσηλεύεται σε ελβετικό νοσοκομείο στα σύνορα και σύμφωνα με τις αρχές εκεί η κατάστασή του είναι εκτός κινδύνου.

Η περιφερειακή εισαγγελέας Λινέ Μπονέ Ματίς είπε ότι η κράτηση του υπόπτου, που ερευνάται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παρατάθηκε μετά από ψυχιατρική εξέταση.

Ο δράστης είχε ζήσει στο παρελθόν για δέκα χρόνια στη Σουηδία όπου του χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα τον Απρίλιο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές ασφαλείας και η πρώην σύζυγός του.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών, ο δράστης είχε επίσης ζητήσει άσυλο σε Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία. Προέκυψε ότι η αίτησή του στη Γαλλία απορρίφθηκε την περασμένη Κυριακή καθώς απολάμβανε ήδη το καθεστώς του πρόσφυγα στη Σουηδία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy