Βάνδαλοι «χτύπησαν» και σε δημοτικό σχολείο της Πάφου

Τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι χθες βράδυ στο ΙΑ Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα Πάφου, καταδικάζει ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης στου Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜε συνθήματα κατά του εμβολιασμού άγνωστοι μπογιάτισαν τους τείχους και το δάπεδο του  ΙΑ Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα, προκαλώντας αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που μετέβησαν το πρωί στο σχολείο.  Έγραψαν συνθήματα σε πόρτες του σχολείου, στους τοίχους και στο δάπεδο, όπως «όχι στις μάσκες», «δάσκαλοι, δικτάτορες», «ελευθερία ή θάνατος», «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «πρόβατα».

Cna Tfcb0E9Fa48B140Ee9E04Ae0888A025E1 Scaled
Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο ια δημοτικό αγίου σπυρίδωνα ο α λειτουργός δημοτικής εκπαίδευσης

Κληθείς να σχολιάσει τα έκτροπα ο Α΄Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μικελλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης προκαλούν μεγάλη λύπη  οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τα έκτροπα αφορούν καθαρή περίπτωση βανδαλισμών, σημειώνοντας πως οι εικόνες προκαλούν θλίψη και ντροπή σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο που αγαπά την Δημοκρατία και σέβεται αυτόν τον τόπο.

Cna T4Ac81764D3C54Eb99B0Ac2Af209F38Df Scaled
Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο ια δημοτικό αγίου σπυρίδωνα ο α λειτουργός δημοτικής εκπαίδευσης

Πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρη η στόχευση αυτών των ακραίων συμπεριφορών, σημειώνοντας πως σκοπό έχουν τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν ανωμαλία στην λειτουργία ενός συγκεκριμένου σχολείου και γενικότερα στα σχολεία, απλά και μόνο, «για να μπορέσει να περάσει μια οικτρή μειοψηφία το δικό της, κόντρα στην λογική και στην επιστήμη αλλά και στα συντεταγμένα σύνολα αυτού του κράτους».

Τέτοιες ενέργειες σημείωσε έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του μέσου Κύπριου πολίτη και τα έχουν καταδικάσει τόσο η Πολιτεία όσο και οι οργανωμένοι φορείς, εκπαιδευτικοί και λοιπά.

Cna Ta300A9484A36429D82B2Dac8B0E9Dc5C Scaled
Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο ια δημοτικό αγίου σπυρίδωνα ο α λειτουργός δημοτικής εκπαίδευσης

Είπε ακόμη πως τα σχολεία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους και πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα ακραία στοιχεία να δημιουργήσουν αυτού του είδους τις καταστάσεις.

Pafossxoleiovandalismoi 1

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei