Δημοσίευμα στην Ελλάδα: «Βαριές κατηγορίες Ν. Αναστασιάδη εναντίον Κ. Μητσοτάκη για το χειρισμό των ενεργειακών»

Ο Κ. Μητσοτάκης προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή των γεωτρήσεων της Κύπρου

ΠτΔ – Πρωθυπουργός Ελληνικής Δημοκρατίας Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Ελλάδα Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. // PoR – Prime Minister of the Hellenic Republic Maximos Mansion, Athens, Greece The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at a meeting with the Prime Minister of the Hellenic Republic, Mr Kyriakos Mitsotakis.

Κάθε άλλο παρά αγαστές φαίνεται ότι ήταν οι σχέσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτό παρά το τι προβαλλόταν προς τα έξω και τις εντυπώσεις συνεργασίας που καλλιεργούσαν.

Η αθηναϊκή εφημερίδα «Εστία» σε χθεσινό πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της αναφέρεται σε εκμυστηρεύσεις του τέως Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας, όπως σημειώνεται από διάφορους κύκλους, αναμένεται να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό για το ρόλο και τις μεθοδεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος!

Για τον ίδιο λόγο προωθούσε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου-Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος, αποδεχόμενος τον ενταφιασμό του East Med από τους Αμερικανούς!

Όπως προκύπτει από τις εκμυστηρεύσεις του Νίκου Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλα λέει, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια, και άλλα κανονίζει κάτω από το τραπέζι. Και μάλιστα όλα όσα συζητάει είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τείνει να εξυπηρετεί συμφέροντα της γείτονος εις βάρος της πατρίδας του. Παλαιότερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για υπόγειους διαλόγους και άγνωστες business μεταξύ των δύο πλευρών, τηρώντας, όπως φαίνεται, πιστά τις σκοτεινές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές στο πέρασμα των χρόνων, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Εάν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος ευσταθεί, τότε εγείρεται σοβαρό θέμα για το τι τεκταίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες μεταξύ ηγετών και στην προκειμένη περίπτωση σε ό,τι αφορά την πραγματικότητα σε σχέση με το επίπεδο των πραγματικών σχέσεων μεταξύ των κυπριακών κυβερνήσεων με τις ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και των σχέσεων των ελληνικών κυβερνήσεων με τις τουρκικές.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy