Βαρνάβα: «Παραποίηση και πλαστογραφία του μητρώου μελών της ΕΔΕΚ»

Μαίνεται η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ ενόψει του παγκύπριου συνεδρίου στις τρεις Οκτωβρίου, για εκλογή της νέας ηγεσίας του Κινήματος. Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα αντάλλαξαν και σήμερα πυρά στο επαρχιακό συνέδριο του Κινήματος στην Πάφο. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε λόγο για σκόπιμες ανακρίβειες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες, οι οποίες δημιουργούν αρνητικό κλίμα και πλήττουν την αξιοπιστία της ΕΔΕΚ.

Κατηγόρησε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι υπονομεύουν το Κίνημα και κάλεσε όσους έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις να προσέλθουν στα κομματικά συνέδρια ώστε να λάβουν απαντήσεις. Ο ανθυποψήφιός του, Γιώργος Βαρνάβα, έκανε λόγο για παραποίηση και πλαστογραφία του μητρώου μελών, το οποίο, πρόσθεσε, αμφισβητείται από παραδοσιακά στελέχη και βουλευτές της ΕΔΕΚ.

Κατήγγειλε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τελικό αποτέλεσμα να επηρεασθεί από μέλη, τα οποία έχουν εγγραφεί τους τρεις τελευταίους μήνες και από όσους έχουν διαγραφεί.

Δικαίωμα ψήφου στο συνέδριο είχαν 1.600 μέλη. Ψήφισαν για την ανάδειξη νέου επαρχιακού γραμματέα, αναπληρωτή επαρχιακού, οργανωτικού γραμματέα και των μελών της επαρχιακής και κεντρικής επιτροπής.

Eν τω μεταξύ, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως η διαδικασία συνεχίζεται με τις επαρχιακές συνδιασκέψεις για την εκλογή των επαρχιακών επιτροπών και των εκπροσώπων των επαρχιών στην κεντρική επιτροπή. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί στις 3 Οκτωβρίου με την τελευταία επαρχιακή συνδιάσκεψη αυτή της Λευκωσίας, κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.