Βαρώσι: Δεν ήταν «πυροτέχνημα» – Άνοιξε ο Δημοτικός Κήπος για το κοινό (φώτος-βίντεο)

Panayiotis Pentaliotis - Dialogos

Έβαλαν γυψοσανίδες  στις επιγραφές του  Ελληνικού Γυμνασίου, στο Λύκειο Ελληνίδων Αμμόχωστου και  εγκαινίασαν τον κήπο

Πέντε έργα εγκαινίασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα κατεχόμενα, στις 20 Ιουλίου 2021.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiAmmoxostos 2021 6 Kipos
Panayiotis pentaliotis – dialogos
Ammoxostos 2021 3 Kipos
Panayiotis pentaliotis – dialogos

Μεταξύ των εγκαινίων είναι και ο Δημοτικός Κήπος Αμμοχώστου, ο οποίος ονομάστηκε “Εθνικός Κήπος” για τσάι/αναψυκτήριο.

Ammoxostos 2021 1 Kipos
Panayiotis pentaliotis – dialogos

Ο κήπος βρίσκεται απέναντι από το Ελληνικό Γυμνάσιο και το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου.

Ammoxostos 2021 8 Kipos
Panayiotis pentaliotis – dialogos

Παράλληλα, οι κατοχικές Αρχές κάλυψαν με γυψοσανίδες τις επιγραφές στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελληνίδων, ενώ έχουν κρεμάσει και δύο μεγάλες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους πάνω στα κτίρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κήπος παρέμεινε ο ίδιος όπως ακριβώς και πριν την εισβόλη, αφού δεν προστέθηκε ή αφαιρέθηκε οτιδήποτε στο διάκοσμο και στην αρχιτεκτονική.

Ammoxostos 2021 4 Kipos
Panayiotis pentaliotis – dialogos

Την ίδια στιγμή, παρόλο που ο Τούρκος  Πρόεδρος είχε εγκαινιάσει το Τζαμί Bil Aga, δεν είναι ακόμα προσβάσιμο προς το κοινό.

Dsc 3352

 

 

 

 

 

 

 

 

Το τζαμί , βρίσκεται τέρμα της λεωφόρου Δημοκρατίας  και κάθετα στο δρόμο ο οποίος βρίσκεται στην ενορία Αγίου Νικολάου όπου όπως έχει εξαγγελθεί, αναμένεται να αποχαρακτηριστεί από στρατιωτική περιοχή.

Ammoxostos 2021 5 Kipos
Panayiotis pentaliotis – dialogos

Τον δημοτικό κήπο και τους δρόμους που έχουν ανοίξει στο Βαρώσι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και αρκετοί Τ/κύπριοι, οι οποίοι αυτή την περίοδο διανύουν τις διακοπές του Μπαϊραμιού. Μάλιστα, με αρκετούς εξ’ αυτών είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε.

Ρωτώντας την γνώμη τους σχετικά με τις εξαγγελίες και τα “καλά νέα” που μετέφερε στην Τ/κυπριακή κοινότητα ο Τούρκος Πρόεδρος, πολλοί ανέφεραν ότι δεν συμφωνούν με τις εξαγγελίες, ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κάνει τα πάντα για να  «Τουρκοποιήσει» (ισλαμοποιήσει)  την  τ/κ κοινότητα.

Άλλοι ανέφεραν οτι αυτό που συμβαίνει ειναι αποτόκο του αδιεξόδου του 2017 στο Κρανς Μοντανά ενώ κάποιοι αναλογίστηκαν πόσα χρόνια πέρασαν απο τo  2004 και τι μπορούσε να ήταν σήμερα η περιοχή της Αμμοχώστου.

 

 

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.