Βαρώσι: Επισκέφθηκε την αποχαρακτηρισμένη ζώνη ο Σανέρ – Άνοιξε παραλιακό μέτωπο ακόμα 500 μέτρων (βίντεο)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την περιοχή που αποχαρακτηρίστκε από στρατιωτική ζώνη, επισκέφθηκε σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ με συνοδεία άλλων «αξιωματούχων» και δημοσιογράφων.

Ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι με απόφαση της «κυβέρνησης» στο «Υπουργικό Συμβούλιο», ένα μέρος των Βαρωσίων αποχαρακτηρίστηκε από στρατιωτική ζώνη και τέθηκε σε εφαρμογή η δεύτερη φάση.

Αφού είπε ότι ότι η περιοχή που χαρακτηρίζεται ως περίκλειστη πόλη καλύπτει έκταση 5 χιλιομέτρων, ο κ. Σανέρ είπε ότι από τώρα, το 3,5% της περιοχής έχει ανοίξει και υπάρχουν 456 αγροτεμάχια.

Πέραν τούτου, ο Ερσάν Σανέρ ανέφερε ότι 337 ιδιοκτήτες υπέβαλαν αίτηση για όρους ανταλλαγής, αποζημίωσης ή επιστροφής στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Όσον αφορά την περιοχή που αποχαρακτηρίστηκε, ο κ. Σανέρ είπε ότι 36 άτομα υπέβαλαν αίτηση στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή για να αξιολογήσει τι θα γίνει με τα τα κτήρια που πρόκειται να καταρρεύοσουν.

Άνοιξε παραλιακό μέτωπο ακόμα 500 μέτρων

Παραλιακό μέτωπο ακόμα 500 μέτρων άνοιξε από τις κατοχικές αρχές για τους επισκέπτες στο κατεχόμενο Βαρώσι, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», η οποία διευκρινίζει ότι η περιοχή αυτή αποτελεί μέρος της περιοχής που εξήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την παράνομη επίσκεψη τον Νοέμβριο του 2020 στα κατεχόμενα αλλά τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού έχει καθαριστεί και ετοιμαστεί.

Μέχρι σήμερα μέρος της εξαγγελθείσας περιοχής μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες και λουόμενους.

Όπως αναφέρεται, η περιοχή είναι η συνέχεια της υφιστάμενης παραλιακής περιοχής που χρησιμοποιείται ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες θάλασσας και γίνονται εργασίες για ανέγερση υποστατικών, όπως καφέ κτλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περιοχή επισκέπτονται και πολλοί Ελληνοκύπριοι αλλά και ξένοι τουρίστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.