Βαρώσι ο παράδεισος της Κύπρου σε 23 φωτογραφίες

Φωτοαφιέρωμα για το Βαρώσι παρουσιάζει η Τ/κ ιστοσελίδα, Detay Kibris, σημειώνοντας ότι πριν να ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν παράδεισος για τον τουρισμό και την αρχιτεκτονική.

Το Βαρώσι, γνωστό και ως πόλη φάντασμα ήταν από τα πιο πολυτελή τουριστικά κέντρα στον κόσμο με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του. (1973-74) Το Βαρώσι κάποτε ένας παράδεισος για τον τουρισμό και την αρχιτεκτονική, αποτελούσε ενδιάμεση στάση για τους παγκόσμιους αστέρες. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, πολλά διάσημα ονόματα από την Marliyn Monroe στην Σοφία Λορέν το επισκέφτηκαν.

Καλώς ήρθατε στο Βαρώσι, την κρυμμένη ακτή της Μεσογείου. Στις αμμώδεις παραλίες που εκτείνονται για τα μίλια, είστε εντελώς μόνοι με τη φύση. Δεκάδες μεγάλα ξενοδοχεία, όπου μπορείτε να επιλέξετε το δωμάτιο που θέλετε, επεκτείνονται κατά μήκος της ακτής. Αλλά προτού να πάτε, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας ένα κοπίδι για να κόψετε τα χοντρά συρματοπλέγματα που θα συναντήσετε καθώς πλησιάζετε στην παραλία. Δώσ’τε επίσης προσοχή στις στρατιωτικές περιπολίες που έχουν διαταγή να σκοτώσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στην απαγορευμένη ζώνη. Πριν από τη διαίρεση της Κύπρου το 1974, τα Βαρώσια ήταν το παραθαλάσσιο θέρετρο της Αμμοχώστου. Η περιοχή, η οποία έχει τις καλύτερες παραλίες του νησιού, ήταν μια περιοχή όπου συνέρρεαν πλούσιοι και διασημότητες. Ο Richard Burton και ο Brigitte Bardot είδαν αυτές τις ακτές. Το αγαπημένο της Elizabeth Taylor λέγεται ότι είναι το ξενοδοχείο Argo στη λεωφόρο Kennedy.

Δείτε τις 23 φωτογραφίες από τον παράδεισο που ονομάζεται Βαρώσι:

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.