Βαρύ το πλήγμα στην κυπριακή παροικία στη Βρετανία – Πάνω από 150 οι νεκροί

Περισσότερα από 150 μέλη της κυπριακής κοινότητας της Βρετανίας έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» ο πρόεδρος της Κυπριακής Παροικίας στη Βρετανία Χρήστος Καραολής ανέφερε ότι 95 Ελληνοκύπριοι, 55 Τουρκοκύπριοι και ένας Μαρωνίτης όλοι από το Λονδίνο, έχουν καταλήξει τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κ. Καραολής πρόσθεσε ότι η κυπριακή παροικία είναι το 0,6% του πληθυσμού της Αγγλίας αλλά ανάλογα με τα άτομα που έχουν πεθάνει το ποσοστό κυμαίνεται στο 2%. Σημείωσε ότι η κυπριακή παροικία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθάει τους Κύπριους που είτε ζουν μόνιμα στη Βρετανία είτε είναι φοιτητές. Επίσης εκτιμάται ότι πάνω από 300 ακόμα Κύπριοι της Βρετανίας έχουν ασθενήσει, με αρκετούς εξ αυτών να νοσηλεύονται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ στο Λονδίνο, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την επέκταση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας μέχρι τον Μάιο. Παράλληλα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική λόγω του κορωνοϊού, με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται. Εξακολουθεί ωστόσο να λαμβάνει την πάγια αγωγή οξυγόνου, χωρίς να έχει καταστεί αναγκαία η μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.