Βαθιά θλίψη Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης για την απώλεια του συναγωνιστή Βάσου Πούπη

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια του συναγωνιστή Βάσου Πούπη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του ΠΣΕ μεταξύ 1999-2003.

H ανακοίνωση:

Το ΠΣΕ για το θάνατο του Βάσου Πούπη

 

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια του συναγωνιστή Βάσου Πούπη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του ΠΣΕ μεταξύ 1999-2003.

 

Εκπέμποντας δύναμη και αγωνιστικό σθένος, ο Βάσος Πούπης αφιέρωσε τη ζωή του για να επικρατήσει η ειρήνη στην Κύπρο και στο παγκόσμιο, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του με τους λαούς που υπέφεραν από τον ιμπεριαλισμό. Σημαντικοί σταθμοί την περίοδο της θητείας του Βάσου Πούπη στην προεδρία του ΠΣΕ αποτέλεσαν οι δύο μεγαλειώδεις πορείες ειρήνης. Η πρώτη πορεία ειρήνης διοργανώθηκε το 1999 στην Ξυλοτύμπου, όπου χιλιάδες πορεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους με αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Η δεύτερη πορεία ειρήνης διοργανώθηκε το 2002 στο Ακρωτήρι, όπου εκφράστηκε δυναμική διαμαρτυρία ενάντια στις ενέργειες των Βρετανών οι οποίοι προχώρησαν στην εγκατάσταση της κατασκοπευτικής κεραίας «echelon» στο βιότοπο της αλυκής Λεμεσού, στοχοποιώντας τους φίλους λαούς της περιοχής.

 

Μέρος του δυναμικού αγώνα και του συναγωνιστή Βάσου Πούππη ήταν η συνεχής προσπάθεια διεθνοποίησης του κυπριακού προβλήματος με στόχο την ειρηνική επίλυση του και επανένωση του τόπου. Εκπροσωπώντας το ΠΣΕ σε σε διάφορες αποστολές στο εξωτερικό συνεργάστηκε με διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης καθώς και της Διεθνής Επιτροπής για την Αλληλεγγύη για την Κύπρο, όπως τον τότε πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης και μεγάλο φίλο της Κύπρου, Ρόμες Σιάντρα και την Ευγενία Κιράνοβα.

 

Το ΠΣΕ ακολουθώντας φωτεινό δρόμο που χάραξε με το παράδειγμά του ο Βάσος Πούπης, θα συνεχίσει τον πανανθρώπινο αγώνα για να κυριαρχήσει η παγκόσμια ειρήνη και η κοινωνική δικαιοσύνη για όλους του ανθρώπους του πλανήτη μας ενάντια στον πόλεμο, την καταπίεση, τις εισβολές και κατοχή γης άλλων χωρών και τον ιμπεριαλισμό που παράγει όλα αυτά τα κακά.

 

Ως ΠΣΕ εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.