Παράθυρα/ Ορίζοντας/ Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης

Βαθιά τραυματισμένο, αλλά και ελεύθερα σεξουαλικό

Το LANDSCAPE της Έλενας Αντωνίου τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Σειρά στο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο παίρνει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου η παράσταση LANDSCAPE της Έλενας Αντωνίου, η οποία έχει επιλεγεί ως η κυπριακή συμμετοχή στη διοργάνωση: Ιδέα, χορογραφία και ερμηνεία: Έλενα Αντωνίου, Μουσική & Ηχητικός σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος, Art Direction: Χρήστος Κυριακίδης, Δραματουργία: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Σχεδιασμός φωτισμού : Βασίλης Πετεινάρης και Συντονισμός έργου : Λουκία Βασιλείου)

Η Έλενα Αντωνίου στο LANDSCAPE θέτει αναπολογητικά τον εαυτό της στην ανάδειξη του προσωπικού βιώματος ως ένα συλλογικό τοπίο. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα με απόλαυση και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας, προσκαλώντας με επιτήδευση το βλέμμα των θεατών. Ταυτόχρονα, δημιουργεί τον χώρο στο πολιτικό σώμα να υπάρξει ως βαθιά τραυματισμένο, αλλά και ελεύθερα σεξουαλικό.

Ὀπως ανάφερε η χορογράφος σε παλαιότερη συνέντευξη της στον Ορίζοντα: «Η αποενοχοποιήση της απόλαυσης είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας. Να μη βλέπει τον (σεξουαλικό) εαυτό της μέσα από τα μάτια ενός άντρα. Χρησιμοποιούμε λοιπόν κάποιες φόρμες σωματικές και κάποιες εικόνες που παραπέμπουν στη γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο (σκεύος ηδονής που λένε για παράδειγμα) μόνο που αυτή το κάνει με δικη της επιλογή αποφασίζοντας εξ ολοκλήρου για το πώς, πόσο και πότε να μοιραστεί το σώμα μαζί με το βλέμμα.  Στο landscape μοιράζομαι ολόκληρο το σώμα. Ένα ολόκληρο – τραυματισμένο- τοπίο.»

6.6 28 Jan22 302 Landscape34680 Scaled

Η Έλενα Αντωνίου είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και της σχολής London Contemporary Dance School “The Place”ως μέλος της ομάδας EDge. Υπότροφος του ιδρύματος Κούλα Πράτσικα και του προγράμματος Danceweb ImpulsTanz Vienna. Έχει παρουσιάσει έργα της στην Αθήνα, το Βερολίνο και το Τελ Αβίβ, και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς οργανισμούς. Επιπλέον, έχει αναλάβει επιμέλεια κίνησης και χορογραφία σε θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Από το 2021 συνεργάζεται ως περφόρμερ με τη διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφο Maria Hassabi. www.elenantoniou.art

Θέατρο Ριάλτο, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, 20.30

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία

Πληροφορίες: 99 618225

  • Κατάλληλο για άνω των 16 ετών

6.6 29 Jan22 367 Landscape34684 Scaled

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.