Από βδομάδας οι συναντήσεις ΠτΔ με τους αρχηγούς των κομμάτων

Δευτέρα και Τρίτη θα έχει τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, τις οποίες είχε εξαγγείλει αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι υπάρχουν προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κλίμα συναίνεσης προς όφελος όλης της κοινωνίας, προσθέτοντας ότι επιδίωξη του ίδιου είναι η στενότερη συνεργασία με την νομοθετική εξουσία.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, εξέφρασε την πίστη ότι η εποικοδομητική κριτική που ασκείται ωφελεί τον τόπο, λέγοντας ότι εκείνο που μολύνει είναι ένα τοξικό κλίμα ή τάσεις λαϊκισμού.

Εξ άλλου, μιλώντας νωρίτερα μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η νέα Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ότι στόχος θα είναι η συνεργασία ανάμεσα στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ώστε να φέρουν εις πέρας όσα αναμένουν οι πολίτες των οποίων θα πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Ερωτηθείσα για το τι θα πράξει ενόψει της κατάθεσης των κυβερνητικών νομοσχεδίων που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η ίδια θεωρεί πως όλοι θεωρούν ότι ι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες και πως θα υπάρξουν οι ανάλογες συζητήσεις το επόμενο διάστημα ώστε να σχηματιστεί το αποτέλεσμα που πρέπει.

Προανήγγειλε επίσης δική της πρωτοβουλία για συνεννόηση με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.